Головна  →  Новини  →  24 квітня 2014

Відбувся конкурс дитячої творчості «Крашанки і писанки мої дорогенькі» у відділенні соціально-медичної реабілітації дітей (фото)

Гарна писанка у мене

Мабуть кращої нема!

Мама тільки помагала

Малювала я сама.

 

Одним із великих весняних свят в народі є Великодні свята, або ще називають Пасха. До цього свята люди прибирають в хаті, на подвір`ї, готують собі нове вбрання. Земля теж прибирається до свята – вбирається в зелену травичку, різнокольорове зілля, в весняні квіточки.  Ще Великодні свята багаті своїми народними звичаями. Великдень – родинне свято. Святкується Великдень завжди у неділю. А особливістю є те, що в кожній сім`ї печуть дуже смачний солодкий хлібець, який прикрашають барвінком.

23 квітня 2014 року у відділенні соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва відкрили виставку дитячої творчості „Крашанки, писанки мої дорогенькі”. Діти та дорослі старанно готували свої поробки – зразки своєї пасхальної творчості, надихнутої народними та мистецькими традиціями. Після відкриття виставки в актовому залі вихователі провели конкурс дитячої творчості. Були відзначені найкращі роботи, а також визначили роботи, які будуть виставлені на районному фестивалі «Повіримо у себе».

Діти дізналися багато цікавого про свято Великодня. Ознайомились із старовинними звичаями та традиціями святкування великого свята. Прийняли участь у конкурсах „Розгадай кросворд”, „Збери Великодневий кошик”, „Розфарбуй яйце” – один із символів свята – символ нового життя.

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення святошинського району. 

Перейти до спискуВерсiя для друку