Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Олександр Кулик зустрівся з представниками конфесійних громад Святошинського району (фото)

Опубліковано 24 квітня 2014 року о 18:01
фото

Сьогодні в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації відбулась зустріч голови району Олександра Михайловича Кулика з представниками релігійних конфесій, зареєстрованих у Святошинському районі столиці.

Метою зустрічі стало обговорення суспільно-політичної ситуації в країні, збереження міжконфесійного миру та порозуміння.

Представники релігійних конфесій запропонували підтримати військовослужбовців та надати їм посильну матеріальну допомогу.

З цього приводу виступив військовий комісар Святошинського району Вадим Ліхтін, який проінформував присутніх щодо можливої допомоги військовослужбовцям двох військових частин А 0139 та А 0565, з якими плідно співпрацює район.

Вадим Ліхтін наголосив, що церква завжди укріплювала бойовий дух військовослужбовців, благословляла їх на самовідданий подвиг в ім’я захисту Українського народу, тому таку співпрацю заради зближення армії і церкви необхідно розвивати і далі.

Представники релігійних конфесій сприйняли пропозицію позитивно та погодились відвідати військові частини, щоб підтримати захисників Батьківщини. «Лише так українське військо буде знати, що церква разом з армією, готова провести благочинну акцію «Від серця до серця». Та спільна мета, яка сьогодні об’єднує всіх людей у підтримці своєї армії, так само змінить і зміцнить саме суспільство. Перш за все потрібно пам’ятати, що Бог не в силі, а в правді, і завдяки нашій вірі ми переможемо найлютішого агресора», - переконані священники.

Олександр Кулик подякував представникам конфесій за позицію, яку вони відстоюють та зазначив, що районна влада відкрита до діалогу та співпраці з усіма представниками духовенства, до підтримки релігійних громад.

«Нині ситуація в країні непроста, тому нам треба зібрати всі сили і спільно працювати громадою для збереження міжконфесійного миру та порозуміння в суспільстві. Найголовніше, аби всі намагалися знаходити спільну мову і знаходили її. І в цьому роль духовенства важко переоцінити», - зазначив Олександр Кулик.

Представники конфесій зі свого боку подякували очільнику Святошина за зустріч та за сприяння у вирішенні багатьох питань, які турбують релігійні громади, і зазначили, що напрацьовані добрі взаємовідносини повинні міцнішати і розвиватися надалі.

«Представники церкви завжди були патріотами України, згуртовували людей, були толерантними і не заполітизованими, уникали можливих конфліктів на будь-якому грунті», - наголосив Владика Миколай (УПЦ) та на підтвердження своїх слів вручив очільнику району подарункову Біблію та ікону Святого Олександра.

Підтримав Владику Миколая і Владика Іоан Швець (УПЦ КП). «Зараз тяжкі часи, які повинні об’єднати нас всіх навколо вирішення проблем. Ми всі повинні розуміти, що за будь-якою проблемою стоять люди, а саме заради людей, їх духовності, згуртованості, злагоди та миру ми повинні знаходити точки дотику та робити кроки назустріч один одному», - підкреслив він.

Пастор Церкви «Відродження» Микола Пономаренко зазначив, що приємно бачити на широкому загалі духовних лідерів району, які допомагають громаді згуртуватись у такий непростий час і згуртуватись і знайти єдиний шлях до Бога. Такі зустрічі повинні стати регулярними, адже дають змогу напрацювати спільні дії і допомогти всім нужденним святошинцям.

Отець Олександр (Білокур) закликав до контролю за суспільною мораллю з метою недопущення розбещеності серед молоді та громади, окресливши проблему продажу алкогольних та тютюнових виробів поблизу храмів та освітніх закладів району та закликав вжити дієвих адміністративних заходів впливу щодо нерадивих підприємців.

Заступник голови з гуманітарних питань і соціальних питань Наталя Пазенко проінформувала присутніх про заходи в рамках відзначення 28-х роковин трагедії на ЧАЕС та запросила духовенство на мітинг-реквієм, що відбудеться 25 квітня 2014 року о 12.00 біля Меморіального комплексу «Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії» на розі проспекту Перемоги та вулиці Чорнобильської та мітинг пам’яті, що відбудеться 25 квітня 2014 року о 20.00 біля пам’ятного знаку Прип’ятчанам (вулиця Якуба Коласа, 29).

Олександр Кулик запропонував створити при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації Міжконфесійну – Духовну раду, до складу якої увійдуть представники всіх релігійних громад Святошинського району.

Щоб якнайшвидше розпочати роботу над Положенням та окресленням напрямків роботи майбутньої Міжконфесійної – Духовної ради, очільник району доручив визначитися з кількістю та складом її членів.

«Терпіння, любові, порозуміння всім нам!», - такими словами попрощалися представники районної влади та духовенства.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux