Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Початкова школа – фундамент нової освіти». У Святошино проведено семінар-практикум для вчителів майбутніх першокласників (фото)

Опубліковано 23 квітня 2014 року о 16:41

22 квітня 2014 року відповідно до плану роботи районного управління освіти на базі спеціалізованої школи № 200 імені Василя Стуса відбувся семінар для вчителів майбутніх першокласників.

Привітавши присутніх із святами, методист районного науково-методичного центру Новикова Г.Й. у своєму виступі наголосила, що згідно з Державним стандартом освітній процес у початковій школі спрямовується на досягнення результатів навчання учнів початкових класів – сформованих ключових і предметних компетентностей.

«Набуття цих загальнонавчальних та цільових компетентностей діяльності є фундаментом наступного успішного навчання школяра в основній школі. У початкових класах навчальна діяльність уперше стає об’єктом спеціального формування, тому ключова компетентність уміння вчитися набуває найважливішого значення. Основою цієї компетентності у початкових класах є оволодіння учнями загальнонавчальними вміннями і навичками», - підкреслила Новикова Г.Й.

Виступ заступника директора з навчально-виховної роботи СШ № 200 Дятел О.І. складався з двох питань - «Впровадження Державного стандарту в 1 класі» та «Прийом дітей до 1 класу (з досвіду школи)» та провела майстер-клас, під час якого продемонструвала всі аспекти застосування техніки орігамі на уроках.

Виступи вчителів початкових класів та демонстрація фрагментів уроків не залишили нікого байдужими. Так, вчитель початкових класів, голова методичного об'єднання Малишева В.С. розповіла присутнім про розвиток образного мислення на уроках в початкових класах та показала фрагмент уроку математики «Поняття «цифра і число». Склад чисел» у 1 – Г класі. Вчитель початкових класів Ющенко Н.В. поділилася досвідом використання «Веселкової» педагогічної технології на уроках української мови та продемонструвала фрагмент уроку української мови «Закріплення знань про прикметник» у 2 – Б класі.

У свою чергу вчитель початкових класів Струц В.К показала присутнім фрагмент уроку природознавства «Рослини і тварини рідного краю». Який провела для учнів1 – А класу.

Реалізація Державного стандарту потребує змін у діяльності вчителя, виконання нових функцій у процесі професійно-педагогічної роботи в сучасній школі. Вирішити актуальні проблеми сучасної педагогіки можливо лише на основі широкого запровадження інноваційних технологій, спрямованих на всебічний розвиток дитини.

Як сказав відомий педагог В. О. Сухомлинський: «Далеко не кожний стане вченим, письменником, артистом, далеко не кожному судилося винайти порох, але майстром своєї справи повинен стати кожен – це найважливіша умова всебічного розвитку особистості».

Отже, вчителям початкової ланки необхідно звернути увагу не лише на сьогоднішній день учнів, але й моделювати завтрашній – успішний. Працювати на перспективу: створювати умови для розвитку кожної дитини, здатної самостійно розв’язувати будь-які життєві проблеми, дитини, яка в результаті матиме необхідні компетенції і основу для майбутнього успіху.

 

Джерело: управління освіти


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux