Головна  →  Новини  →  17 квітня 2014

В Святошино обговорили наступність роботи дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів (фото)

17 квітня 2014 року в спеціалізованій школі № 131 відбувся круглий стіл освітян району.

Початок навчання в школі – важливий етап становлення дитячої свідомості та підвалин подальшого навчання. Тому з метою сприяння швидкої адаптації майбутніх школярів до навчальної діяльності педагогами було запроваджено обговорення тематики наступності роботи дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Під час круглого столу було наголошено на важливості формування та введення новітніх підходів до роботи з вихованцями дошкільних навчальних закладів, вдосконалення розроблених методик підготовки дітей до навчання в школі та сприяння їх загальному розвитку.

Зокрема педагоги обговорили психологічну готовність дітей дошкільного віку до школи, зміст БКДО та Державних стандартів початкової освіти, визначили завдання освітньої роботи, розглянули шляхи формування логіко-математичної компетентності та навчання дітей елементів грамоти.

Поділились колеги також і труднощами у роботі вихователя під час формування готовності дошкільника до шкільного навчання, а також розробили рекомендації для батьків випускників дошкільних навчальних закладів.

Круглий стіл був проведений в теплій та дружній атмосфері бесіди та обміну досвідом. Було запропоновано внести даний захід до списку регулярних та створити постійно діючий семінар по роботі в даній сфері.

Перейти до спискуВерсiя для друку