Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Святошинській держадміністрації відбулась розширена нарада з приводу несанкціонованого розміщення тимчасових споруд і малих архітектурних форм на території району

Опубліковано 17 квітня 2014 року о 18:10

17 квітня 2014 року голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Кулик О.М. провів розширену нараду на якій було розглянуто питання благоустрою Святошинського району, а саме несанкціонованого розміщення тимчасових споруд і малих архітектурних форм.

Участь у нараді взяли: перший заступник голови з питань житлово-комунального господарства Святошинської держадміністрації Морозов В.Г. та керівники структурних підрозділів, представники комунальних підприємств району і міста, правоохоронних органів, прокуратури, державної податкової служби, ВДАІ Святошинського району, РУГУ ДСНС, профільних департаментів Київської міської державної адміністрації, Святошинської держадміністрації, представники громадських організацій «Громадська дружина» та «Громадський контроль».

«Сьогодні перед нами стоїть одна з найважливіших проблем благоустрою Святошинського району – це питання щодо несанкціонованого розміщення на його території тимчасових споруд і малих архітектурних форм. Незважаючи на великі труднощі по здійсненню демонтажу тимчасових споруд, Святошинський район другий у столиці за кількістю демонтованих МАФів у 2013 році. Це дійсно серйозне досягнення, враховуючи той факт, що наш район є одним з найбільш багатонаселених у столиці. Громадськість повинна знати, що влада не ігнорує жодного факту противоправних дій і буде чітко дотримуватись вимог чинного законодавства.

Сьогодні у нас є доволі багато проблем, які необхідно оперативно та ефективно усувати. Для ефективної роботи в напрямку боротьби з незаконним встановленням МАФів, на території нашого району, нам необхідно мати вагомі важелі впливу на їх власників. А це сьогодні просто неможливо без відповідної підтримки Київської міської державної адміністрації», - зазначив на початку наради Олександр Кулик.

З юридичної точки зору, тимчасові споруди у столиці сьогодні опинилися поза межами правового поля. Термін дії основного дозвільного документу, який надавав право на розташування тимчасової споруди де її власник здійснював підприємницьку діяльність. а саме довідки про функціональне призначення тимчасової споруди, закінчився в грудні 2013 року.

Враховуючи цей факт та численні звернення підприємців, в березні цього року Комісією з питань впорядкування розміщення та демонтажу тимчасових споруд на території м. Києва було вирішено рекомендувати районним державним адміністраціям утриматися від здійснення демонтажу тимчасових споруд, власники яких у 2012 та 2013 роках сплатили пайову участь та мають довідки про їх функціональне призначення до прийняття Київською міською радою рішення, яке врегулює питання розміщення тимчасових споруд в столиці. Також було вирішено звернутися через громадські організації до підприємців, які є власниками тимчасових споруд або які мають намір розпочати діяльність пов’язану з їх розміщенням, про дію мораторію на встановлення будь-яких нових тимчасових споруд на території міста.

Такий мораторій був введений і в Святошинському районі, проте, тимчасові споруди й досі з’являються біля станцій метро, автобусних зупинок, на зелених зонах, на інженерно-комунікаційних мережах ПАТ «Київенерго», ПАТ «АК «Київводоканал» без будь-яких дозвільних документів та погоджень, створюючи незручності для мешканців Святошина та викликаючи їх цілком вмотивоване невдоволення.

«Лише за перший квартал 2014 року відділом контролю за благоустроєм зафіксовано близько 60 незаконно встановлених тимчасових споруд та винесено їх власникам приписи з вимогами демонтажу», - проінформував присутніх заступник начальника відділу контролю за благоустроєм Ян Медведєв.

Нажаль, порозуміння в цьому питанні вдалося досягти далеко не з усіма, власники споруд тривалий час здійснюють опір демонтажу шляхом судових ухвал та рішень.

Тому співвідношення між ново встановленими та демонтованими тимчасовими спорудами в районі відбувається не на користь району, створюючи серйозну перешкоду для забезпечення гідного рівня благоустрою.

Щоб не допустити продовження зростання такої тенденції на нараді було вирішено боротися з проблемою оперативно і колегіально.

Начальник ВДАІ Святошинського району Богдан Мосейчук запевнив присутніх про провадження плідної співпраці з районною владою з приводу вирішення питання з демонтованими МАФами, а саме пообіцяв і надалі надавати повне сприяння у супроводженні демонтованих споруд на штрафмайданчики та посилити контроль по забезпеченню недопущення незаконного перевезення та встановлення нових тимчасових споруд у районі особливо у нічний час.

Представники ПАТ «Київенерго», «Київміськсвітло», інспекції Держенергонагляду пообіцяли посилити контроль за законністю підключення тимчасових споруд до їх мереж.

Всі присутні на нараді були єдині у своїх пропозиціях: перш ніж власник тимчасової споруди отримає дозвіл на її встановлення в Київській міській державній адміністрації, він обов’язково повинен пройти погодження даного питання в районі з усіма відповідними службами, а для цього район має бути наділений усіма необхідними повноваженнями.

Тільки таким шляхом можна чітко вибудувати контроль над кількістю і доцільністю встановлення тимчасових споруд на території району, не допустити порушення норм функціонування мереж ПАТ «Київенерго», ПАТ «АК «Київводоканал» та уникнути знищення зелених зон.

Успішна протидія порушникам благоустрою можлива лише завдяки повній та злагодженій співпраці.

Крім того, було вирішено створити широку робочу групу з числа представників організацій та громадськості присутніх на нараді, для перевірки законності встановлених МАФів та чинності дозволів на ведення торгівельної діяльності.

Учасники наради переконані, що лише колегіальна робота дозволить досягнути ефективного результату у боротьбі з протиправно встановленими тимчасовими спорудами.

Результатом майже трьохгодинної запеклої дискусії має стати офіційне клопотання до Київської міської державної адміністрації - при розробці Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у Києві, враховувати інтереси, насамперед територіальних громад, та перш ніж надавати дозволи на встановлення МАФів зобов’язувати їх власників пройти погодження з усіма профільними службами на місцях.

Лише таким чином проблема розміщення МАФів в столиці набуде логічного та єдиного алгоритму вирішення.

Довідково.

Наразі в Святошинському районі розташовано 1045 тимчасових споруд. З них близько 650 встановлені без дозвільних документів.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux