Головна  →  Новини  →  17 квітня 2014

З нагоди Великодня киян запрошують на Фестиваль писанок та духовні піснеспіви

У неділю, 20 квітня 2014 року, християни східного та західного обряду відзначатимуть найбільше свято – Воскресіння Ісуса Христа. У день свята в усіх храмах та молитовних будинках столиці відбудуться святкові богослужіння. Також з нагоди свята столичною владою організовано низку мистецьких заходів.

Так, відсьогодні на території Національного заповідника «Софія Київська» розпочався і триватиме до 5 травня Фестиваль писанок. Тут представлені писанки з регіонів України та проводитимуться конкурс з писанкарства.

20 квітня о 16:00 на Софійській площі та 21 квітня у Музеї національної архітектури й побуту Пирогово о 13:00 Українська греко-католицька церква планує провести традиційні гаївки, у яких візьмуть участь духовні хорові колективи, катехитичні школи, молодіжні організації.

Крім того, 20 квітня об 11:00 на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври біля Духовної семінарії відбудеться соціальна акція «Святий день – Великдень» для дітей та молоді з інвалідністю та їх батьків за участю представників духовенства.

Загалом в усіх районах столиці християнські релігійні організації спільно з районними у місті Києві державними адміністраціями організовують святкові заходи для мешканців мікрорайонів. Проводяться тематичні зустрічі з дітьми із малозабезпечених сімей.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю 

Перейти до спискуВерсiя для друку