Головна  →  Новини  →  17 квітня 2014

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей готуються до весняного свята – Великодня (фото)

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва проводиться робота до Великого свята Великодня.

Великдень – одне з найбільших свят християн. На цю пору припадає свято весняного сонця і пробудження природи від довгого зимового сну.

Невід`ємна частина Великоднього свята – писанка. З давніх-давен яйце є символом весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. Фарбоване, розмальоване яйце вважається оберегом. Залежно від місцевої традиції, техніки оздоблення, фарбовані, розмальовані яйця мають такі назви: „писанки”, „крашанки”, „мальованки”, „дряпанки”, „шкрьобанки”.

Діти відділення під керівництвом вихователів по своєму готуються до цього свята: розписують яйця, роблять аплікації, малюють святкові листівки, виконують поробки з глини, паперу, природнього матеріалу. Підготовка до свята спонукає дітей проявляти фантазію, бажання зробити щось своїми руками та отримувати від спільної праці задоволення.

Після Великодня у відділенні відбудеться конкурс дитячої творчості „Крашанки та писанки мої дорогенькі”.

 

Джерело: Управління праці та соціального захисту населення Святошинського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку