Головна  →  Новини  →  4 квітня 2014

Природа - єдина книга, кожна сторінка якої сповнена глибокого змісту (фото)

«Природа так про все подбала,

що повсюди ти знаходиш, чому вчитися».

Леонардо да Вінчі

 

3 квітня 2014 року учні 1-Б класу за ініціативи класовода Галини Семенівни Колпакової та за підтримки батьківського комітету, з метою розширення світогляду дітей та пізнання світу, відвідали Національний науково-природничий музей НАН України - один з найбільших науково-природничих музеїв світу.

Його було створено 1966 року як єдиний експозиційно-територіальний комплекс у складі Геологічного, Палеонтологічного, Зоологічного та Ботанічного  музеїв.

Відвідувачів вразили розміри музею, розташованого на площі 8 тис.кв.м : у 24 залах зібрано понад 30 тисяч експонатів, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, їх минуле та сучасне, про історію матеріальної культури племен і народів, що заселяли територію України.

Найбільше емоцій у дітей викликав комплекс діорам - ландшафтних експозицій та біогруп, кількість яких сягає 30.

Першокласники отримали уявлення про природу, про проблеми взаємовідносин людини з навколишнім середовищем, про охорону та раціональне використання природних ресурсів, отримали естетичу насолоду, адже музей є одним з найкращих сучасних природничих наукових центрів у світі.

10 грудня 1996 р. наказом Президента України Науково-природничому музею було надано статус Національного.

Адміністрація школи висловила подяку Галині Семенівні за долучення першокласників до закріплення уявлень про природу на прикладі найкращих надбань  одного з найбільших центрів музейної справи України.

 

Джерело: управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку