Головна  →  Новини  →  24 березня 2014

«Цікава зустріч». До учнів середньої загальноосвітньої школи № 235 завітала Громовиця Бердник (фото)

Патріотичне виховання учнів, як ніколи, на часі. В школах Святошинського району постійно проводяться зустрічі з видатними сучасниками, що підіймає в дітей гордість за свій народ, за людей, які боролися за державність, незалежність та самостійність сучасної України. Особливо часто такі зустрічі проходять у СЗШ № 235 ім. В’ячеслава Чорновола.

19 березня 2014 року до школи завітала донька українського письменника Олеся Бердника - Громовиця Бердник. Виступаючи перед учнями 8-11 класів, пані Громовиця розповіла цікаві факти із життя свого батька – учасника дисидентського руху в Україні, про його творчість та знайомство письменника із В'ячеславом Чорноволом, їх спільну роботу  в Українській Гельсінській спілці з прав людини.

Гості було що розповісти, адже Олесь Бердник  і В'ячеслав  Чорновіл, перші Герої України, які створювали фундамент незалежності нашої держави.

На згадку про зустріч гостя подарувала закладу книги-твори свого батька. Приймаючи подарунок, директор школи Віктор Гордійчук сказав, що такі зустрічі дозволяють учням доторкнутись до вічності і плекати у своїй душі любов до Батьківщини.

 

Джерело: управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку