Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2018

Творчий вечір заслуженого працівника естрадного мистецтва України, композитора, керівника народного хору «Жайвір» Миколи Артемовича Литвиненка

Творчий вечір заслуженого працівника естрадного мистецтва України, композитора, керівника народного хору «Жайвір»  Миколи Артемовича Литвиненка

У цю неділю жовтня в залі Центру культури «Святошин», що по проспекту Перемоги, 112, яскраво і натхненно пройшов творчий вечір заслуженого працівника естрадного мистецтва України, композитора і автора пісень, керівника Народного хору української народної і сучасної пісні «Жайвір» Миколи Артемовича Литвиненка.

         Привітати митця і колектив хору до зали завітали помічник народного депутата України Олександра Третьякова Лариса Полях, начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Вікторівна Трусова, завідувач сектору вокально-хорового жанру Київського міського центру народної творчості і культурологічних досліджень Зінаїда Миколаївна Костенко, заступник директора ЦК «Святошин» Іван Миколайович Романенко, а також художні керівники хорових та вокальних колективів не лише Святошина, а й інших районів Києва і  Київської області.

         Під час всього концерту в залі панувала українська пісня, яка примушувала глядачів і посміхатися, і замислюватися… Три години концерту пролетіли непомітно. Виступ і привітання кожного колективу були неординарними і яскравими. Зачаровувала глядачів сучасна інтерпретація і рухливість хорових колективів… Бо саме ця неординарна подача хорової пісні додавала виступам сучасності і свіжості сприйняття, яку з захватом сприймала  і молодь, яка теж була присутня в залі.

         Незважаючи на поважний вік, Микола Артемович Литвиненко разом зі своїм колективом займається активною гастрольною діяльністю, пише аранжування, тексти і музику пісень, і дарує своє мистецтво людям. Його невичерпна криниця душі переповнена любов’ю до української хорової пісні, і він щедро ділиться цією любов’ю з глядачами.

         Браво, Миколо Артемовичу! Многая і благая літа!

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку