Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2018

Під час профілактичної акції з нагоди Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози обстеження пройшли близько 600 киянок – Валентина Гінзбург

Під час профілактичної акції з нагоди Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози обстеження пройшли близько 600 киянок – Валентина Гінзбург

Лише за один день, 20 жовтня, позачергові медичні обстеження та консультації з лікарями з приводу здоров’я молочних залоз пройшли близько 600 киянок. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

«Практика підказує, що під час оголошення будь-яких оздоровчо-профілактичних акцій до медиків приходять навіть ті люди, які у звичайному житті чомусь оминають кабінети лікарів. Можливо, не вистачає часу, можливо, рішучості. Саме тому ми якомога частіше намагаємось проводити такі позачергові масштабні зручні обстеження, що мотивують людей дізнатися про стан свого здоров’я та вчасно виявити проблему. І результати, повірте, вражають», – розповіла Валентина Гінзбург.

Так, за її словами, тільки за один день у близько 150 обстежених виявлена передпухлинна патологія молочних залоз, у майже 60 киянок діагностовано доброякісні пухлини, у 12 – підозра на злоякісний процес, а у п’ятьох жінок виявлено рак.

«А тепер спробуйте подивитися на це не як на цифри, а як на врятовані завдяки вчасній діагностиці життя своїх близьких. А одразу після цього – підійдіть до своїх рідних жінок: до мами, до сестри, доньки, дружини, коханої та запитайте, коли вони востаннє були у лікаря. І якщо більше року тому, чи нещодавно, але з тих пір її почало щось бентежити та непокоїти, – переконайте пройти обстеження. Навіть візьміть її за руку та відведіть до медичного закладу особисто. Нагородою за таку наполегливість стане жива-здорова близька людина!» – наголосила Валентина Гінзбург.

Також в столичному Департаменті охорони здоров’я нагадали, що акція «Обстеж грудні залози – збережи життя» триває.

З адресами медичних закладів-учасників можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/2R3g9DN.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку