Головна  →  Новини  →  18 жовтня 2018

Чверть століття лине спів аматорського хору «Солдатська слава» (фото)

Чверть століття лине спів аматорського хору «Солдатська слава» (фото)

25 років тому організацією ветеранів 5 мікрорайону Святошина було створено хор «Солдатська слава». Цей аматорський колектив об’єднав людей однієї, непростої, навіть, можна сказати, трагічної епохи. Їх об’єднували спільні спогади про страшні роки Другої світової війни, важкі роки післявоєнної відбудови та, разом з тим, світлі спогади про часи молодості, часи юнацького піднесення та романтизму. І все це вилилося у створення співочого колективу, що надихався можливістю спілкування, загальними спогадами й піснями свого часу. Попри поважний вік і сьогодні колектив активно виступає, планує нові виступи, нові зустрічі зі слухачем. Тут зібралися люди, яких об’єднала безмежна любов до народної пісні, любов до життя, до людей. Так, за ініціативи найбільш активних ветеранів за адресою: вул. Ірпінська, 71 стали збиратися любителі пісні. І от уже чверть століття хор «Солдатська слава» об’єднує навколо себе людей свого віку. За цей час колектив перейшов межу свого мікрорайону й став осередком ветеранського співу всього Святошинського району.

Сьогодні в залі царювала дивовижна родинна атмосфера, повітря наче було сповнене флюїдами добра, щастя, оптимізму, якими учасники хору щедро одарювали присутніх. Керівник хору Галина Михайлівна Рудчук дякувала гостям за щирі вітання та побажання: «Наш колектив за довгі роки насиченого існування став однією родиною. Попри роки та стан здоров’я ми з великою радістю приймаємо запрошення виступити, тому що пісня – це наше життя. Довгі прожиті роки навчили нас радіти життю, кожній його хвилині, кожному його прояву, і саме це вміння ми хочемо передати людям, що нас слухають».

Поздоровити зі святом ювілярів зібралося багато колег з різних регіонів України. Привітати колектив з ювілеєм прийшли й представники Святошинської РДА. Начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ірина Романенко від імені очільника району Володимира Каретка привітала дружній творчий колектив: «Вітаємо вас з таким визначним ювілеєм та бажаємо доброго здоров’я, сил і натхнення ще на довгі роки. Щоб ваша пісня лунала й далі та дарувала слухачами море насолоди». Увесь колектив хору на чолі з керівником Рудчук Галиною Михайлівною був відзначений грамотами голови Святошинської РДА та пам’ятними подарунками. Долучилась до привітань і начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Ірина Трусова, яка вручила колективу подяку.

Перейти до спискуВерсiя для друку