Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошині урочисто відзначили День Державного прапора України та День незалежності України (фото)

Опубліковано 23 серпня 2018 року о 13:03
фото

Сьогодні, 23 серпня, у Святошині перед адмінбудівлею Святошинської РДА (проспект Перемоги, 97) відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного прапора України та 27-ї річниці незалежності України.

На урочистому заході були присутні керівництво району на чолі з виконувачем обов’язків голови Сергієм Пилипчуком, настоятель храму Живоносного джерела ікони Казанської Божої Матері отець Валерій Семанцо та інші священнослужителі, заступник військового комісара Святошинського району Сергій Калугін, члени громадських організацій ветеранів району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники підприємств, установ та організацій, а також численна громада району.

Під звуки військового маршу за командою командира почесної варти військовики, карбуючи крок, наближаються до флагштока, на який чіпляють національний стяг і здіймають його вгору.

Урочистості з нагоди Дня Державного прапора України  та Дня незалежності України розпочав вітальним словом в. о. голови Святошинської РДА Сергій Пилипчук. Він щиро привітав усіх присутніх з цими визначними для всього українського народу датами, відзначив їх особливе місце в державотворенні сучасної незалежної України. На знак пам’яті та шани до подвигу всіх захисників незалежності рідної країни присутні схилили голови у хвилині мовчання.

У продовження урочистих заходів молитву за Україну відслужив отець Валерій Семанцо – настоятель храму Живоносного джерела Казанської Ікони Божої Матері, благочинний Святошинського та Голосіївського благочинь.

У цей день отримали свої перші паспорти 14-річні святошинці - переможці олімпіад, творчих фестивалів, спортивних змагань, активісти учнівського самоврядування. Ця багаторічна традиція є цілком символічною і тому дуже хвилююча для юнаків та дівчат, що усвідомлюють свою відповідальність за майбутнє країни як еліти української молоді.

Сьогодні ж поважну та відповідальну місію захисника вітчизни несуть інші – старші та досвідченіші. На знак визнання заслуг з оборони української землі сьогодні під час урочистостей було вручено відзнаки: військовому священникові-капелану 80-ої окремої десантної штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Йосифчуку Миколі Ярославовичу та військовому священникові-капелану 80-ої окремої десантної штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Йосифчуку Михайлові Ярославовичу – відзнаку командира 80-ої окремої десантної штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України й нагрудний знак «20 років високомобільних десантних військ (ВДВ) Збройних Сил України», військовому священникові-капелану Соболю Володимиру Вікторовичу – Медаль з нагоди Дня Незалежності України від командування 53-ї бригади Збройних Сил України. Відзнаки за дорученням командира 80-ої окремої десантної штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України полковника Володимира Шворака вручав штатний військовий капелан, протоієрей Михаїл Дулька.

Також з нагоди 27-ої річниці незалежності України було вручено подяки голови Святошинської РДА Володимира Каретка колективам 9-ої та 18-ої державних пожежно-рятувальних частин.

Урочистості супроводжував й завершив виступ народного хору української пісні «Надія».

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux