Головна  →  Новини  →  30 липня 2018

Святошинський район долучився до загальнонаціональної інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми (фото)

Святошинський район долучився до загальнонаціональної інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми (фото)

Сьогодні в рамках проведення в місті Києві соціально-інформаційної акції «#протиДій торгівлі людьми» до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми у Святошинському районі біля станції метро «Академмістечко» відбувається низка відповідних заходів.

Акція проводиться під патронатом Міністерства соціальної політики України, Служби у справах дітей та сім’ї виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у співпраці з Київським міським  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ГО «Фундація «Гармонізоване суспільство», Міжнародною організацією з міграції, МГО Кампанія А-21, Національною організацією скаутів України, БФ «Здорове дитинство без меж», відділом ювенальної превенції  управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у м. Києві, за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Уряду Канади з метою привернення уваги до проблеми торгівлі  людьми, так званого, сучасного рабства, та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, надання підтримки і  допомоги постраждалим та профілактичної роботи.

Під час акції проходять пізнавальні ігри для підлітків та дітей з питань обізнаності щодо прав, обов’язків та безпечної поведінки, розповсюдження інформаційних матеріалів з питань попередження та протидії торгівлі людьми, консультування фахівцями (експертами) у сфері протидії торгівлі людьми пересічних громадян.

На майданчику проведення акції у Святошинському районі біля станції метро «Академмістечко» можна отримати інформаційно-консультативні послуги, у рамках яких відбувається  інформування та консультування населення щодо проблеми торгівлі людьми, експрес-опитування щодо обізнаності про це негативне явище, працює селфі-зона, де учасники заходу мають можливість підтримати інформаційну кампанію, виклавши своє фото у соціальних мережах.

Реалізація особистих прав людини, гарантування права на життя і здоров’я, на вільний особистий розвиток є одними з головних завдань правової соціальної держави, якою проголошена Україна.

У 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН проголошений, а 30 липня 2014 року Організація Об’єднаних Націй відзначила перший в історії Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який підтримує вся міжнародна спільнота.

Така інформаційна акція в місті Києві проводиться третій рік поспіль, що дає змогу підвищити рівень обізнаності мешканців столиці про таку проблему, як торгівля людьми. Зокрема, конфлікт на сході України, який підживлюється російською агресією, призвів до переселення близько двох мільйонів людей, і це населення особливо вразливе перед експлуатацією, також ураховуючи те, що 11.06.2017 громадяни України отримали можливість відвідувати країни ЄС без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу й багато хто шукає можливості заробітку закордоном, підвищення рівня обізнаності громадян щодо потрапляння в ситуацію торгівлі людьми набуває ще більшої потреби, ніж будь-коли.

Усе це говорить про те, що реалізація державної політики у сфері протидії торгівлі людьми, дотримання норм міжнародного права є досить актуальними для України, а консолідація зусиль влади усіх рівнів, громадського сектору та міжнародної спільноти з цього питання є запорукою європейської інтеграції України.

Перейти до спискуВерсiя для друку