Головна  →  Новини  →  26 липня 2018

Святошинська громада урочисто відзначила 1030-річчя Хрещення Київської Русі (фото)

Святошинська громада урочисто відзначила 1030-річчя Хрещення Київської Русі (фото)

Сьогодні біля пам’ятника святому преподобному Миколі Святоші по проспекту Перемоги, 97 людно, звучить духовна музика, учасники свята чинно шикуються вздовж алеї до пам’ятника в передчутті надзвичайного святкового дійства за участі поважних духовний гостей.

Святошинська громада напередодні всеукраїнського святкування 1030-ої річниці Хрещення Київської Русі – України зібралася на цьому знаковому для району місці на великий соборний молебень, який відслужить Високопреосвященніший Агапіт, архієпископ Вишгородський  - керуючий справами Київського патріархату, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, за участі священнослужителів району. На урочистостях присутні керівництво Святошинської РДА на чолі з головою Володимиром Каретком, структурних підрозділів райдержадміністрації, релігійних і громадських організацій, підприємств району, пересічні віряни.

 Після зустрічі високих духовних гостей розпочинається урочиста хода на чолі з Його Високопреосвященством Агапітом до пам’ятника Миколі Святоші для офіційного покладання квітів, після якої Високопреосвященніший Агапіт відслужив великий соборний молебень  за участі священнослужителів району. По завершенні служіння слово для привітання взяв голова Святошинської РДА Володимир Каретко. Він звернувся до вірян зі щирими словами вітання з приводу визначної для всього українського православ’я дати, відзначив особливу роль у становленні української державності, збагаченні духовності нашого народу хрещення князем Володимиром Київської Русі. Також подякував високим духовним гостям за довготривалу взаємодію на благо святошинців та збагачення духовної спадщини українського народу.

На завершення урочистостей після слів вітання всій святошинській громаді Високопреосвященніший Агапіт вручив патріарші грамоти 5-ти членам святошинської спілки багатодітних сімей «Шанс».

Перейти до спискуВерсiя для друку