Головна  →  Новини  →  17 липня 2018

Дитячий оздоровчий комплекс «Антей» святкує своє 50-річчя (фото)

Дитячий оздоровчий комплекс «Антей» святкує своє 50-річчя (фото)

Серед духмяного соснового бору чути дитячий гомін. З боку дитячого оздоровчого комплексу «Антей», що розташувався в цьому чудовому місці, долинають звуки духового оркестру. По всій території табору наче в мурашнику снують діти та дорослі. Повітря наче намагнічене радісними, щасливими флюїдами свята. Сьогодні дитячий оздоровчий комплекс «Антей» ДП «Антонов» святкує ювілей – 50 років з дня заснування. За цей час у «Антеї» оздоровилися близько 100 тисяч дітей. Важко уявити, що цей дитячий табір майже вдвічі старший за нашу молоду незалежну державу, що перші його відпочивальники вже на заслуженому відпочинку і, може, серед сьогоднішньої веселої юрби дітлахів, що приїхали на третю зміну відпочинку, є онуки піонерів «Антея». Святкування ювілею та відкриття чергової зміни відпочинку незмінно розпочинаються з урочистої лінійки. Навпроти керівництва табору та запрошених шановних гостей вишикувалося понад дві з половиною сотні нетерплячих, збуджених передчуттям незабутнього, активного, непередбачуваного відпочинку дітлахів.

Після вітальних слів в. о. президента ДП «Антонов» Віктора Семенцова й директора комплексу Миколи Хоменка поздоровив присутніх з днем народження табору  і в. о. голови Святошинської РДА Сергія Пилипчук. Він  побажав дітям чудового відпочинку у цьому чарівному місці та незабутніх вражень та спогадів про час перебування тут, а також вручив працівникам ДП «Антонов» почесні грамоти голови Святошинської РДА. За традицією діти поклали квіти до пам’ятників Невідомому солдатові та авіаконструктору, планеристу Олександру Юрійовичу Маноцкову. Далі гостей та господарів табору, якими на 18 днів стали діти-відпочивальники, чекав святковий концерт «Антей» збирає друзів», а протягом усього дня заїзду – маса цікавих, захопливих заходів, підготовлених для дітей керівництвом комплексу. Сьогодні на дітлахів чекають і різноманітні майстер-класи, і несподіваний флешмоб, під час лотереї було розіграно безкоштовну дитячу путівку в «Антей» на наступний рік, на території табору розгорнуто солодкий ярмарок. А надвечір – така очікувана дискотека та дивовижне, унікальне паперове шоу, а також вогняне-діодне шоу, під час якого буде фаєр-шоу, шоу іскор, запуск піротехніки, вогняних пушок, видихання вогню тощо. На завершення стомлені та щасливі відпочивальники традиційно зберуться в нічних сутінках навкруги табірного вогнища, де лунатимуть пісні під гітару, де, перешіптуючись, нові друзі будуть будувати плани на майбутній відпочинок…

Як і 50 років тому, коли в цьому таємничому сосновому лісі «оселився» дитячий табір, сьогодні гостинний «Антей» радо зустрів чергову зміну малечі й неодмінно, як і 50 років поспіль, подарує їй чудовий, незабутній літній відпочинок.

 

Довідково:

Дитячий оздоровчий комплекс «Антей», що є структурним підрозділом ДП «АНТОНОВ», знаходиться в екологічно чистій зоні на околиці м. Києва.

Півстоліття тому в сосновому бору зі збагаченим киснем, цілющим повітрям авіаційним підприємством було збудовано табір для відпочинку дітей працівників підприємства. З часом табір розрісся до оздоровчого комплексу, де створено всі умови для повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей: зелена, квітуча, екологічна територія, зручні, облаштовані всим необхідним корпуси, 5-разове збалансоване харчування, цілодобове медичне спостереження тощо. Та головне, що приваблює сюди дітлахів, - це організація розваг та дозвілля.

У ДОК «Антей» працює кваліфікований педагогічний колектив. Організація якісного і повноцінного відпочинку дітей – це організація дозвілля, яке передбачає розважальні заходи за програмами, які включають роботу гуртків (туризм, авіамоделювання, образотворче мистецтво, хореографія, іноземна мова тощо), спортивних секцій (футбол, баскетбол, волейбол, шахи та шашки, настільний теніс та інші), спортивні ігри, конкурси, квести, фестивалі, концерти, дискотеки, кіносеанси та інше. У комплексі створено розвинену спортивну інфраструктуру: футбольні поля (у тому числі сучасне зі штучним покриттям), волейбольно-баскетбольні майданчики, установлено тренажери, бігову доріжку та багато чого іншого. Усі заходи спрямовано на сприяння фізичному, психологічному і духовному розвитку дітей; пропаганду здорового способу життя, фізичної культури і спорту.

За довгу історію комплексу в підприємства, що його фінансує, були різні періоди. Були й скрутні часи, коли виробництво ледь жевріло: не було замовлень, тож не було й коштів, економили на всьому, скорочували видатки, де могли. Та зуміли зберегти цю оазу для дітей, ні кому й на думку не спало згорнути діяльність дитячого табору, таким чином скоротивши видатки.

Територія комплексу захищена парканом, добре освітлена, з великою кількістю зелених насаджень (дерев, кущів і квітів на клумбах). Охорона території здійснюється цілодобово професійною ліцензованою охоронною фірмою згідно з договором.

Діти розміщуються в одно- та двоповерхових корпусах із зручностями на поверсі, у кімнатах по 4, 5, 10 чоловік. Кімнати оснащені ліжками, шафами для одягу і тумбочками. Забезпечено цілодобове водопостачання холодною і гарячою водою. Оздоровчий комплекс має дизельну станцію для безперебійного постачання електроенергією.

Оздоровча програма допомагає дітям зміцніти, підвищити імунітет. Діти отримують п’ятиразове збалансоване харчування з великою кількістю екологічно чистих фруктів і овочів. Вода – фільтрована, з артезіанських свердловин, розташованих на території.

Перейти до спискуВерсiя для друку