Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Високий потенціал для науково-промислового розвитку району плекають у ЗЗСО, що застосовують передові експериментальні програми

Опубліковано 16 липня 2018 року о 13:02
фото

Святошинський район по праву можна вважати одним із головних науково-промислових центрів столиці України. На території району зосереджено 60 промислових підприємств, 17 інститутів Національної академії наук України, 18 галузевих науково-дослідних інститутів.

Пліч-о-пліч з діяльністю наукових осередків Святошина розвивається й освітянська сфера району. Чималу роль у підготовці бази для успішного розвитку науки в районі відіграють заклади загальної середньої освіти. Освітянська галузь як базова, первинна ланка в ланцюжку освіта – наука – високотехнологічна промисловість з готовністю запроваджує новації, бере участь у експериментальних проектах і дослідженнях.

Упродовж 2017 - 2018 навчального року 24 заклади освіти району впроваджували в освітній процес 19 експериментальних проектів та програм відповідно до наказів МОН України та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

Педагогічні колективи КГСМ № 1, ЗЗСО № 196, гімназії № 287, НВК «ДНЗ-ЗНЗ» «Сузір’я», ДНЗ № 736 «Мрія» ДП «Антонов» експериментальні дослідження проводять на всеукраїнському рівні. Педагогічні колективи ЗЗСО №№ 131, 185, 72, ліцею «Еко» № 198, СНВК «Лілея» продовжують упроваджувати в освітній процес науково-педагогічний проект «Росток». У ЗДО №№ 532, 219, 819 впроваджується проект «Сприяння освіті».

На регіональному рівні продовжували дослідно-експериментальну роботу в ЗЗСО №№ 13, 206, № 281, КГСМ № 1, ліцеї «Еко» № 198; ЗДО №№ 560, 565. Згідно з наказами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА з листопада – грудня 2017 року успішно розпочали впровадження експериментальних програм ЗЗСО № 215 (2 програми) та ліцей «Еко» № 198.

ЗЗСО № 35 – у топ 100 пілотних шкіл для запровадження експериментальної діяльності за вже новим Державним стандартом «Нова українська школа» Заклад загальної середньої освіти № 35 було обрано для впровадження експериментальної програми всеукраїнського рівня «Нова українська школа». Колектив закладу ввійшов до топ-100 закладів освіти, у яких вищезазначений проект було реалізовано протягом 2017 - 2018 н. р. Відтепер з переходом усіх закладів загальної середньої освіти до нового Державного стандарту ЗЗСО № 35 є майданчиком для поширення передового педагогічного досвіду, набутого у 2017 - 2018 н. р.

Найкращим свідченням успішності застосування передових експериментальних проектів та програм у освітній галузі району свідчить той факт, що 11 років поспіль учні закладів освіти Святошинського району як кращі юні науковці Києва, найактивніші юні дослідники Київської Малої академії наук України отримують почесну перехідну відзнаку - «Золоту Сову» за науково-дослідницьку діяльність.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux