Головна  →  Новини  →  6 липня 2018

На впровадження безбар’єрного середовища в закладах освіти заплановано 3 млн грн. (фото)

На впровадження безбар’єрного середовища в закладах освіти заплановано 3 млн грн. (фото)

Уперше в закладах освіти Святошинського району проводяться роботи із забезпечення доступності навчального закладу для людей з інвалідністю, на які заплановано близько 3 млн грн.

«У межах упровадження інклюзивної освіти в районі в семи школах облаштовують пандуси, розширюють двірні простори  та переобладнують місця загального користування для створення  доступного середовища для людей з обмеженими можливостями. Саме ці заклади надають освітні послуги дітям, що потребують інклюзивного підходу», - наголосив Володимир Каретко, голова Святошинської РДА. 

При цьому, очільник району наголосив, що в школах №№ 196 та 281 пандуси вже збудовані, продовжуються роботи з реконструкції місць загального користування. Це не повний перелік вимог до навчальних закладів інтегрованого типу, які надають послуги з інклюзивної освіти, але це перший крок до формування комплексної доступності для дітей з обмеженими можливостями. Щоб сформувати такий простір Сполученим штатам Америки знадобилось близько 30 років, наша ж країна та місто стоять тільки на початку цього шляху.

Роботи проводяться відповідно до Програми соціально-економічного розвитку міста Києва, відповідно до якої фінансування Святошинського району на відповідні витрати в освітніх закладах передбачено в обсязі 3 млн грн.

Довідково: перелік навчальних закладів (шкіл) району, у яких проводяться роботи з формування безбар’єрного простору: №№ 72, 196, 205, 222, 281, 288 та 297.

Перейти до спискуВерсiя для друку