Головна  →  Новини  →  27 червня 2018

Вітання голови Святошинської РДА Володимира Каретка з нагоди Дня Конституції України

Вітання голови Святошинської РДА Володимира Каретка з нагоди Дня Конституції України

Шановна святошинська громадо!

28 червня ми відзначаємо велике державне свято – День Конституції України. Прийняття Основного Закону стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави. Це – перша Конституція незалежної України, котра стала основою розбудови нашої держави як повноправної учасниці світового співтовариства. Двадцять два роки Україна живе за Конституцією, яка утвердила шлях незалежного розвитку нашої держави. Конституція 1996 року ввійшла в наше життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Основний Закон визнає абсолютну цінність людини, її життя, здоров’я, честі й гідності, демократичні й правові принципи, які об’єднують суспільство, піднімають його на вищий рівень розвитку, забезпечують стабільність і процвітання громадян України.

Відзначаючи це свято, ми повинні пам’ятати, що витоки свого історичного конституційного мислення ми ведемо від видатних вітчизняних державотворців – Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Михайла Грушевського. Згадаймо й про незабутнього гетьмана Пилипа Орлика, котрий ще в 1710 році створив прообраз першої української конституції – «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорізького».

Українська нація зробила незворотній вибір на користь національного самовизначення та верховенства права, утвердження в Україні європейських політичних, соціальних, економічних і гуманітарних стандартів, забезпечення прав і свобод людини.

Проте не слід забувати, що конституційні норми, якими б передовими і демократичними вони не були, самі по собі не змінять життя на краще. Тому усім нам потрібно відчувати особисту відповідальність за все, що робиться у державі, самовіддано працювати заради розвитку та зміцнення України, яка є нашою спільною домівкою.

Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку кожної людини, де панували б гуманізм, демократія, право, закон і справедливість – все те, що декларує і гарантує нам Основний Закон країни.

Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави.

Від усього серця бажаю вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради нашого спільного кращого майбутнього.

Перейти до спискуВерсiя для друку