Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Закриття літніх таборів з денним перебуванням на базі ЗЗСО

Опубліковано 26 червня 2018 року о 17:58
фото

На підставі наказу управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА від 18.05.2018 № 202 «Про організацію роботи комісії щодо здійснення моніторингу готовності закладів освіти до роботи таборів відпочинку» 23.05.2018 комісією у складі представників управління освіти, молоді та спорту, відділу з питань надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби та КП «Промінь» було проведено моніторинг готовності закладів освіти до роботи таборів відпочинку. За результатами складено відповідні акти готовності.

1 червня в День захисту дітей почали свою роботу 7 таборів відпочинку з денним перебуванням на базах закладів загальної середньої освіти:

-         табір відпочинку «Сонечко» на базі ЗЗСО № 13;

-         табір відпочинку «Журавлик» на базі ЗЗСО № 40;

-         табір відпочинку «Водограй» на базі ЗЗСО № 140;

-         табір відпочинку «Веселка» на базі ЗЗСО № 162;

-         табір відпочинку «Барвінок» на базі ЗЗСО № 196;

-         табір відпочинку  «Лісова казка» на базі ЗЗСО № 215;

-         табір відпочинку «Калинонька» на базі ЗЗСО № 297.

Урочисте відкриття табірної зміни, присвячене Дню захисту дітей, було проведено на базах закладів позашкільної освіти: Центру творчості дітей та юнацтва (вул. Чистяківська, 18) та Центру військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «ДЕСАНТНИК» (пр. Л. Курбаса, 12-г) для вихованців таборів відпочинку на базі закладів загальної середньої освіти №№ 13, 40, 162, 140, 196, 215, 297.

У таборах відпочило 730 учнів, з них безкоштовно - 70 учнів пільгових категорій (діти-сироти – 1, діти, позбавлені батьківського піклування – 6, діти з особливими освітніми потребами – 5 (з них 1 – з інклюз. класу, 4 – зі спец. класу), діти з інвалідністю – 10, діти з малозабезпечених сімей – 4, діти з сімей учасників АТО – 44).

Харчування дітей проходило відповідно до кошторису, затвердженого Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), і складало 44 грн. 32 коп. у день на одну дитину.

Відповідно до кошторису на табори відпочинку були виділені кошти для закупівлі господарчих товарів (на одну дитину заплановано на 18 днів 54 грн. 00 коп.) та на проведення культурно-виховних заходів (на одну дитину заплановано на 18 днів 72 грн.00 коп.).

Під час організаційних заходів проведено роботу з ознайомлення батьків дітей, які належать до пільгових категорій, з умовами перебування в таборі на безоплатній основі. Усі начальники таборів відпочинку заздалегідь пройшли навчання з питань цивільного захисту на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності міста Києва.

У таборах забезпечено належний догляд за дітьми, дотримання режиму харчування, денного відпочинку, прогулянок, проведення відповідної виховної, фізкультурно-спортивної та культурно-екскурсійної роботи тощо.

Для організації змістовного дозвілля дітей позашкільні навчальні заклади організували роботу гуртків на базах таборів відпочинку, а саме: Центр позашкільної роботи (8 гуртків), Центр творчості дітей та юнацтва (10 гуртків) та Молодіжний туристичний клуб (2 гуртки). Окрім цього, у таборах працювали шкільні гуртки.

Відповідно до кошторису проведено перегляд 22 театралізованих вистав на базі таборів.

Згідно з планами роботи в таборах проводилися конкурси, естафети, турніри, круглі столи, спортивні змагання, екскурсії, виставки, перегляд відеофільмів тощо. Працювали комп’ютерні класи, ігрові кімнати, відеозали, бібліотеки, спортзали тощо.

До кожного табору завітали шкільні офіцери поліції та провели з дітьми профілактичні бесіди.

Для організації змістовного дозвілля дітей були проведені  екскурсії по місту та мальовничим куточкам рідного району, до Національного військово-історичного музею України, Музею-аптеки, Природничого музею,  Політехнічного музею, Музею історії міста Києва, до Бабиного Яру, музею Т.Г. Шевченка, гідропарку, дендропарку, Сирецького парку тощо.

У таборах відпочинку було проведено:

- заходи до Дня Державного Прапора України, до річниці незалежності України, до річниці Конституції України, до Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні, інших визначних дат і подій;

- конкурси, ігри, вікторини, змагання: «Ми шукаємо таланти», «Співай з нами, співай як ми, співай краще за нас», «Я – юний киянин», «Перегони за лідером», «Я люблю свою країну - Україну», «Моє улюблене звірятко» тощо;

- тематичні дні до пам’ятних календарних дат;       

- пройшли свята: день іменинника, краси і талантів, день мужності, веселі старти, день екології і здоров’я, день правил дорожнього руху, день безпеки життєдіяльності, день туризму тощо.

21.06.2018 комісією у складі представників РУОМС та ГУ Держпродспоживслужби здійснено вивчення стану роботи таборів відпочинку з питань виховної роботи, охорони праці і безпеки життєдіяльності та дотримання санітарного законодавства.

За результатами роботи комісії складено довідки, де вказано на незначні недоліки, визначено терміни їх виправлення.

Комісією відзначено високий рівень проведення та різноманітність виховних заходів у таборах відпочинку.

У всіх таборах відпочинку організація життєдіяльності дітей здійснювалася відповідно до затвердженого режиму роботи табору відпочинку та режиму дня. Умови перебування дітей у таборах відпочинку відповідали вимогам санітарного законодавства.

25.06.2018 табори закінчили свою роботу. Під час закриття зміни всі розуміли, що розлучатися з табором не хочеться. Тому вирішили завершити все по-різному: хто екскурсією, хто концертом, хто роботою детективного агентства. У всіх було тепло на душі від неймовірних вражень і трішки суму в очах від того, що все так швидко закінчилося.

Але з упевненістю можна сказати - до нових зустрічей у наступному році!

Джерело: РУОМС.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux