Головна  →  Новини  →  26 червня 2018

Залишився лише 1 день до завершення збору голосів підтримки за проекти бюджету участі

Залишився лише 1 день до завершення збору голосів підтримки за проекти бюджету участі

Київська міська влада, опираючись на позитивний досвід минулих років й цього року продовжила впроваджувати програму бюджету участі, що надає кожному пересічному киянину шанс перетворити рідне місто на місто мрії, пропонуючи проекти, які в разі схвалення й набрання підтримки територіальної громади будуть реалізовані місцевою владою наступного року.

Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю міста брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, узяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету наступного року.

На розгляд громади станом на 26.06.2018 подано 46 проектів, які стосуються різних сфер життя Святошинського району:

10 проектів категорії освіта,

9 – комунальне господарство, енергоефективність,

по 8 – спорт і громадянське суспільство,

5 – соціальний захист,

3 – культура, туризм,

2 – безпека,

1 – дороги, транспорт.

Залишився лише 1 день до завершення збору голосів підтримки за проекти бюджету участі на наступний рік. Тож не будемо байдужими, не залишаймося осторонь життя району, не втрачаймо шанс реально вплинути на своє життя, на світ, що нас оточує, на місце, у якому мешкаємо.

Довідково: Механізм бюджету участі зародився у місті Порту-Алегрі (Бразилія) 1989 року, а сьогодні реалізується в багатьох містах світу (Нью Йорк, Париж, Берлін, Варшава, Лодзь, Кельн) та України (Київ, Львів, Дніпро, Чернівці,Хмельницький, Рівне, Тернопіль, Мелітополь, Бердянськ, Краматорськ).

Перейти до спискуВерсiя для друку