Головна  →  Новини  →  23 червня 2018

Державній службі виповнилося 100 років: гідній службі – гідне святкування (фото)

Державній службі виповнилося 100 років: гідній службі – гідне святкування (фото)

Цього року державні службовці України відзначають 100-річчя створення інституту державної служби, що пов’язано з формуванням сукупності правових норм у відповідній галузі суспільних відносин. Саме у 1918 році за часів Гетьманату Павла Скоропадського було прийнято та значною мірою впроваджено цілу низку системних законів, які вперше в історії України на законодавчому рівні закріпили основу інституту державної служби в її нинішньому розумінні.

Урочисто відзначити цю дату зібралися в актовій залі адмінприміщення РДА державні службовці апарату, відокремлених структурних підрозділів Святошинської РДА та підпорядкованих їй організацій. Зі щирими словами вітання до присутніх звернувся голова району Володимир Каретко. Він відзначив високий професіоналізм колег, їх самовіддану працю та визначив одну з основних та найбільш актуальну рису сучасної державної служби - її спадкоємність. «Ми повинні підняти імідж держслужби до такого рівня, коли посади державної служби апріорі не будуть вакантними. Молодь повинна прагнути вступити до лав державних службовців. А завдання фахових, досвідчених працівників у цій галузі – підготувати собі гідну зміну», - наголосив Володимир Каретко. – Нам є чим пишатися – у Святошинському районі відкрито та успішно функціонують Центр надання адміністративних послуг та Центр соціальних служб. Схвальні відгуки відвідувачів про їх роботу – це, передусім, заслуга високопрофесійних фахівців, що там працюють».

За сумлінну працю, вагомі трудові здобутки, високий професіоналізм та з нагоди ювілею державної служби очільник району вручив відзнаки мера Києва Віталія Кличка, а також подяки та почесні грамоти Святошинської РДА.

По завершенню офіційної частини присутні в залі стали учасниками тематичної вікторини «Чим для тебе є державна служба?», присвяченої ювілейній даті. Ведуча закликала всіх бути активнішими й спровокувала в залі справжній батл між поважною, досвідченою гвардією працівників зі значним стажем держслужби та енергійною, нестримною молодою генерацією держслужбовців. У результаті, як кажуть, перемогла дружба. Та все ж, найактивніших учасників було відзначено – вони отримали пам’ятні подарунки.

Веселою, дружною юрбою з актової зали всі попрямували до центрального входу в адмінприміщення РДА для спільного фото на згадку, на якому яскраво вирізнялися держслужбовці, що найкраще проявили себе щойно у вікторині. Під веселі вигуки в небо злетіли надувні кульки в кольорах національного українського прапора, які схвальними поглядами проводжали пересічні перехожі. Свято по-справжньому вдалося, і без сумніву, запам’ятається на довго! До наступного ювілею, шановні державні службовці!

До речі, напередодні професійного свята в нашому колективі було проведено анкетування щодо рівня щастя державних службовців. Його результати стали цілком очікуваними – у нашому дружньому, згуртованому колективі присутні люди з різним розумінням щастя, та об’єднує всіх задоволення обраною роботою.

Перейти до спискуВерсiя для друку