Головна  →  Новини  →  19 червня 2018

У Києві триває капремонт найбільш популярних парків

У Києві триває капремонт найбільш популярних парків

Із початком літа у зелених зонах відпочинку, пляжах тощо місто проводить всі необхідні роботи для належного відпочинку киян та гостей столиці. Про це під час брифінгу повідомив в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

«У першу чергу, мова йде про підготовку парків та скверів. За три попередні роки статус парку, скверу, зеленої зони отримали 184 земельні ділянки. І на сьогодні загальна кількість парків у столиці становить 119 об’єктів, скверів – понад 528, а бульварів – 49», – зауважив Андрій Мальований.

За його словами, цього року в рамках реалізації Програми економічного і соціального розвитку м. Києва заплановано виконати капітальний ремонт найбільш відвідуваних парків. Такий парк має бути у кожному районі столиці.

Наразі, у столичних парках, таких як: «Відрадний», «Наталка», «Партизанська слава», «Перемога», «Совки», та «Сирецькому» ведуться активно роботи з благоустрою, а в більшості уже завершуються. Слід зазначити, що незабаром розпочнеться капремонтом у Деснянському районі – парку з водними об’єктами уздовж просп. Шухевича між просп. Володимира Маяковского та вул. Оноре де Бальзака. Заплановано провести роботи з капітального ремонту Куренівського парку, що у Подільському районі.

«І це дуже важливо, оскільки ми підтримуємо той темп, який міська влада задала у попередні роки. У 2015 році було відремонтовано 84 об’єкти, у 2016 році – 55 об’єктів, у минулому році – рекордні 123 об’єкти. І цього року ми не плануємо знижувати обсяги», – наголосив Андрій Мальований.

Також він додав, що у рамках екологічного фонду, природоохоронних заходів, найбільш амбітне та ключове завдання, яке ставить перед собою Управління екології та природних ресурсів та міська адміністрація, – це розробка та впровадження системи моніторингу навколишнього природного середовища, що передбачає встановлення у місті постів спостереження, газоаналізаторів, що будуть оперативно інформувати про стан атмосферного повітря із різних параметрів: запиленість міста, шкідливі речовини тощо. У подальшому в планах запровадити цю систему і для моніторингу поверхневих вод.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку