Головна  →  Новини  →  26 травня 2018

Міжнародний Святошин феєрично відзначив День Києва (фото)

Міжнародний Святошин феєрично відзначив День Києва (фото)

Чудового, сонячного суботнього ранку 26 травня київська громада зібралася в парку «Інтернаціональний», що у Святошинському районі, для святкування Дня Києва. Цьогоріч у зв’язку з відомою всім спортивною подією - фіналом Ліги чемпіонів УЄФА 2018 – головним майданчиком святкування дня міста став Святошинський район, а саме парк «Інтернаціональний». Символічним є те, що в парку з такою назвою в рамках святкування Дня Києва відбулося відкриття феєричного інтернаціонального заходу – VIII Міжнародного благодійного фестивалю дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик». Уже восьмий рік поспіль до славетної столиці України з’їжджаються творчі колективи багатьох країн світу, щоб продемонструвати свою майстерність, національну культуру та самобутність. І презентують свої країни саме найменші їх представники – діти та молодь - надія та перспектива кожної нації.

Урочистим парадом творчих колективів – учасників широковідомого фестивалю «Сонячний каштанчик» розпочалося святкове дійство. До Києва цього року приїхали дитячо-юнацькі колективи з Болгарії, Гани, Грузії, Індії, Литви, Молдови, Монголії, Польщі, Туреччини та Чорногорії. В автентичному національному вбранні або яскравих концертних костюмах святковою ходою учасники художніх колективів пройшли алеями парку. Їх радісно, сяючими усмішками та гучними оплесками зустрічали гості свята. Звідусіль виблискували спалахи фотокамер – адже не кожного дня є можливість помилуватися таким карнавальним розмаїттям образів, дивовижною красою та гордою ходою юних представників різних народів і культур. Не поступалися гостям і господарі свята – святошинські юні дарування, а також художні колективи з різних регіонів України, у тому числі представники національних меншин в Україні. Діти з різних країн подолали чималу відстань, щоб розділити з українцями радість свята та гордість за свою столицю – місто Київ, обмінятися майстерністю й продемонструвати свою національну приналежність. Такі творчі зустрічі завжди просякнуті атмосферою добра, радості, довіри та взаємозбагачення, насичені позитивними емоціями й відчуттям безмежного щастя. Кожний колектив продемонстрував свої найкращі номери, подарував киянам частинку свого народу, національних традицій та загальнолюдських цінностей. Яскраво представили свій район і юні таланти Святошина.

Святкування дня міста не обмежувалося лише сценою фестивалю. По всьому парку було влаштовано тематичні майданчики, де кожен охочий, чи то дитина, чи дорослий, міг знайти цікаве для себе зайняття: було організовано різноманітні, надзвичайно цікаві майстер-класи, квести, безліч спортивно-розважальних заходів. Родзинкою цьогорічного святкування дня міста стала експозиція художніх робіт, що взяли участь у районному фотоконкурсі «#DolikeSvyatoshyn», започаткованому Святошинською РДА. Тут же відбулося й нагородження його переможців, яке провела директор БО «Фонд Олександра Третьякова» Вікторія Муха.

«Ми отримали можливість побачити Святошин очима його мешканців – пересічних громадян, що небайдужі до рідного району, й, упевнений, рідного міста та країни. Адже не лише словами можна передати почуття любові до рідної землі, болю за свою домівку, перестороги за власне майбутнє. Усю цю гамму відчуттів ми побачили в роботах наших конкурсантів. Ми дуже вдячні кожному й сподіваємося на небайдужість святошинців і надалі», - сказав голова Святошинської РДА Володимир Каретко під час нагородження переможців фотоконкурсу. Разом з очільником району на святі було усе керівництво району, за участі директора БО «Фонд Олександра Третьякова» Вікторії Мухи. Та головними на загальноміському святі були понад 5000 киян та гостей міста, що завітали в цей день до парку «Інтернаціональний» та отримали шалену порцію позитиву, радості й оптимізму. Адже в народу, який так вміє веселитися, усе має вийти, справдитися та здійснитися. З Днем Києва, шановні кияни та гості столиці! Запрошуємо завітати до нашого надзвичайного міста наступного року! До зустрічі!

Перейти до спискуВерсiя для друку