Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Тиждень безпеки дорожнього руху в МНВК

Опубліковано 25 травня 2018 року о 14:34
фото

Власне життя і здоров'я – це найдорожчий скарб людини. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до небажаних наслідків. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя, потрібно завжди чітко дотримуватись установлених Правил дорожнього руху.

У Міжшкільному навчально-виробничому комбінаті з 21 по 25 травня 2018 року проходив Тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого проводилися різноманітні інформативні й виховні заходи, націлені на підвищення обізнаності щодо найгостріших проблем безпеки дорожнього руху та їх усвідомлення.

До участі були залучені учні старших класів із 5 шкіл Святошинського району.

Традиційно вчителі Сябро Г., Косарцова О., Лозовська Л., Гордієнко І., що супроводжують учнів до школи під час освітнього процесу, повторили сторінки усного журналу «Твій безпечний шлях до школи в супроводі вчителя» з учнями  8 – 11 кл. ЗЗСО № 185 ім. В. Вернадського, 8 – 9 кл. ЗЗСО № 304.

Корисними стали години спілкування з учнями ЗЗСО № 222  на  тему: «Безпека на дорозі – віддзеркалення культури людини та показник культури нації».

Плідно працювали фокус-групи 11-х класів ЗЗСО № 35, № 55, що вивчають предмет «Водій автомобіля». Спочатку учні повторили закон України «Про дорожній рух»,  згадали місця підвищеної небезпеки на вулиці та виявили три основні причини виникнення ДТП: неуважність, необережність, необдуманість. Найцікавішою була практична частина – це робота зі схемами «Тристороннє перехрестя і дорожня розмітка на них», де учні самостійно моделювали різні умови дорожнього руху на перехресті, що впливали на вибір алгоритму переходу дороги.

Повчальним для учнів ЗЗСО № 185 ім. В. Вернадського стало практичне заняття «Ситуація на дорозі», яке  провела директор Ревнюк О.М.

Увазі учнів 9-х класів ЗЗСО №  185 імені В. Вернадського  та № 304 було запропоновано перегляд презентації «Подорож до країни дорожніх знаків», після чого діти мали змогу закріпити свої знання, узявши участь у інтелектуальній вікторині «Найрозумніший пішохід».

У своїх творах-роздумах на тему «Місто майбутнього без дорожньо-транспортних пригод» учні ЗЗСО № 304 зазначили, що безпека, у першу чергу,  починається з високого рівня культури учасників дорожнього руху, толерантності відносин «водій – пішохід» та стану доріг.

На уроках мистецтва учні ЗЗСО № 185 імені В. Вернадського відображали в малюнках еволюцію дорожніх знаків різних епох – від античності до сьогодення. А також створили свій знак зі смайликів, де відтворено настрій, з яким вони будуть дотримуватись правил дорожнього руху.

Учні ЗЗСО № 185 ім. В.Вернадського разом з вчителем Сябро Г. працювали над темою «Дорожній рух та світловідбивачі», досліджуючи вплив світловідбивачів на одязі та аксесуарах для безпеки пішоходів.

На уроках інформатики учні ЗЗСО № 304 створювали плакати відповідно до тематики тижня та розміщували їх у приміщенні МНВК.

Кожен день був цікавим, пізнавальним та різноманітним.

Джерело: МНВК.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux