Головна  →  Новини  →  21 травня 2018

Лялька – дзеркало душі (фото)

Лялька – дзеркало душі (фото)

У НВК «Обрій» відбувся семінар–практикум на тему «Лялька – дзеркало душі» для педагогічних працівників, який підготувала та провела практичний психолог закладу. Педагогам було надано теоретичну інформацію про можливі форми роботи з лялькою, способи виготовлення ляльок та їх різновиди з метою застосування на практиці в освітній діяльності.

Учасникам заходу було запропоновано ознайомитися з історією ляльки та світовим досвідом застосування запропонованої технології психологами, логопедами та іншими фахівцями. Усі педагогічні працівники були активно включені у процес виготовлення ляльки-мотанки, яка має назву "Подорожниця" (або "У дорогу"). Така лялька виготовлялась в прадавні часи з натуральних, екологічних матеріалів і є однією з традиційних слов'янських обрядових ляльок.

На сьогоднішній день ляльки набули широкого використання у педагогіці та психології з розвиваючою, діагностичною, терапевтичною метою і допомагають дітям розвивати дрібну моторику рук, комунікативні навички.

Загалом така форма роботи є продуктивною у педагогічній діяльності, у цьому випадку була чудово сприйнята педагогами, які із задоволенням виготовили свою "маленьку помічницю" та зарядилися позитивними емоціями для того, щоб продовжувати виховувати дітей та дарувати їм тепло своєї душі.

Джерело: НВК «Обрій».

 

Додання
Категорія:
Напрямок: 
Заголовок:
Дата:Рік:   Місяць:   День:   Годин:   Хвилин:
RSS: Як що відмічено - публікація додається до RSS
 
Перейти до спискуВерсiя для друку