Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Благодійний проект «Сто Щасливих Сімей» збирає друзів у парку «Відродження» поряд з однойменною церквою (фото)

Опубліковано 19 травня 2018 року о 17:38
фото

Милосердя, благодійність, любов до ближнього, особливо якщо це дитина, завжди високо цінились у цивілізованому суспільстві. Сьогодні проблемою виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, саме у сім’ї опікується і держава, громадські організації й окремі небайдужі громадяни. Нарешті переваги виховання, формування особистості дитини саме у сімейному середовищі стали зрозумілі всім. Ніякий, навіть найсучасніший, добре облаштований, державний чи комунальний заклад не дасть тієї необхідної моделі життя, поведінки, побудови міжособистісних стосунків чи міцної родини, що необхідні дітям, позбавленим батьків, для успішної соціалізації в дорослому житті.

Церква як колиска духовності завжди особливу увагу приділяла дітям. Незалежна місцева Церква Євангельських християн баптистів «Відродження» на чолі з пастором Пономарьовим Миколою Івановичем, що входить до складу районної Міжконфесійної духовної Ради Церков і релігійних організацій при Святошинській РДА, у 2015 році започаткувала спеціальний проект «Сто Щасливих Дітей». Метою проекту є  допомога 100 дітям-сиротам в отриманні можливості жити в сім’ї, у якій їх будуть цінити, любити, всебічно розвивати та навчати правильним моральним цінностям на християнських засадах. Церква намагається мотивувати сім’ї проходити спеціальне навчання в державних органах, до компетенції яких входять питання опікунства, і підтримувати такі родини на шляху реалізації планів з усиновлення та опікунства. Найбільшою перепоною для такої реалізації частіше всього є відсутність достатньої житлової площі: сім’ї, що мають бажання взяти на виховання чи усиновити дитину, подарувати їй сімейне тепло й любов, не мають необхідних житлових умов для цього. То ж на меті церкви є будівництво будинків та забезпечення таких сімей житлом. Уже побудовано будинок у с. Небрат Бородянського району Київської області й передано в користування родині, яка прийняла 10 дітей-сиріт. Наразі будується другий будинок у с. Бузова Києво-Святошинського району Київської області, у якому буде проживати родина, яка прийняла 11 діток-сиріт.

Та коло діяльності церкви «Відродження» у цьому напрямі ширше. 19 травня 2018 року в рамках зазначеного проекту в парку «Відродження» біля станції метро «Житомирська», що знаходиться по проспекту Перемоги, пройшов спортивний благодійний захід «Спонсорський біг», спрямований на висвітлення проблеми сирітства в Україні, привернення уваги до проекту «Сто Щасливих Сімей» та пошук спонсорів для реалізації названого проекту. Учасниками забігу стали дорослі, школярі, а також діти з прийомних родин – учасники проекту. На початку заходу на паркових доріжках відбулися змагання з бігу, що захопили учасників, а також несподіваних свідків. А після таких активних дій, щоб поповнити витрачену енергію, організатори запросили  учасників на обід на природі, що переріс у дружнє, зацікавлене спілкування. У ході невимушеної бесіди присутніх було ознайомлено з проектом і результатами його втілення. Після такого короткого, але плідного відпочинку відбулося урочисте відкриття велоклубу для хлопчиків – учасників проекту «Сто Щасливих Сімей».

Уже під вечір стомлені, але задоволені дорослі й діти розходилися по домівках, та розмови навкруги точилися про те, як чудово, по-сімейному пройшов цей день. А організатори раділи та планували нові дійства. І, може, не для 100, а для більшої кількості дітлахів знайдуться щасливі родини, якщо й ми не залишимося байдужими.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux