Головна  →  Новини  →  11 травня 2018

У Святошино стартувала найбільша патріотична гра «Сокіл» («Джура») (фото)

У Святошино стартувала найбільша патріотична гра «Сокіл» («Джура») (фото)

Сьогодні стартував перших день змагань районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Уперше районні змагання будуть проходити у два дні в режимі таборування, під час яких всі 14 команд будуть проживати у наметах.

Як зазначив начальник управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА Юрій Дубовецький який особисто приїхав ознайомитись з підсумками першого дня змагань до водно-спортивної бази «Шквал» дитячо-юнацького спортклубу «Бригантина» (о. Жуків): «Ідею відродити патріотичні традиції українців шляхом проведення військово-спортивного заходу схвально підтримують у закладах освіти, а судячи з кількості учасників – і учні. Близько 120 дітей сьогодні бере участь у змаганнях, а завдяки підтримці з боку керівництва, уперше вдалось організувати виїзні дводенні змагання».

У районному етапі гри «Сокіл» («Джура») бере участь 14 команд зі шкіл №№ 35, 50, 96, 162, 185, 206, 215, 222, 230 та 235. Кожна з команд складається з 6 хлопчиків, 2 дівчаток та одного дорослого-супроводжуючого. У програмі змагань заплановано завдання за військово-патріотичним, інтелектуальним, фізичним та домедичним напрямами.

Довідково.

Мета проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - військово-спортивне та національно-патріотичне виховання української молоді; фізичне, соціальне, розумове та духовне виховання української молоді на засадах народної педагогіки, козацьких морально-світоглядних цінностей; вшанування героїзму всіх борців за незалежність Української держави і формування серед молоді принципів здорового способу життя. Організатором районного етапу виступає РУОМС та ПНЗ ЦВПСВМ «Десантник».

Перейти до спискуВерсiя для друку