Головна  →  Новини  →  8 травня 2018

У Святошині вшанували пам’ять загиблих під час Другої світової війни (фото)

У Святошині вшанували пам’ять загиблих під час Другої світової війни (фото)

Напередодні 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі, 8 травня, у Святошинському районі пройшли урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги. Святошинці взяли участь в загальнонаціональній акції «Перша хвилина Миру». Традиційно в цей день відбулося покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків полеглим у Другій світовій війні: до пам’ятного знака «Слава героям – партизанам України!», що на розі вулиць Симиренка та Григоровича-Барського, і пам’ятника «Воїнам-автомобілістам» на вулиці Симиренка.

Участь у цих заходах узяли ветерани, представники Святошинської РДА в. о. голови Святошинської РДА Сергій Пилипчук, заступник голови Наталія Гусєва, помічник народного депутата України Олександра Третьякова Микола Чернецький, представники ветеранських організацій району, учасники АТО, члени громади району, учнівська молодь, педагоги. Вони вшанували пам’ять тих, хто вже ніколи не повернеться з фронтів Другої світової війни до рідного дому. 73 роки минуло з часів тієї жорстокої війни, але рани кровоточать і досі, зберігаючи подвиги батьків і дідів у нашій пам’яті. Багатьом із них, на жаль, не судилося повернутися живими. Вони полягли навіки, віддали своє життя, увійшовши в безсмертя. Герої не вмирають! Присутні схилили голову перед світлою пам’яттю про тих, хто віддав своє життя за права і свободу людини, за світле майбутнє українського народу, та вшанували їх хвилиною мовчання!

Відзначення цієї знаменної події не залишає байдужою жодну родину в нашій країні, бо війна так чи інакше зачепила своїм чорним крилом прадіда чи діда, батька чи матір, брата чи сестру, сина чи доньку.

«Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні, коли над нашою країною з боку сусідньої держави нависла ворожа небезпека, яка супроводжується варварськими обстрілами міст і сіл, знищенням систем життєзабезпечення, комунікацій, пам'яток історії і культури і вже забрала життя багатьох ні в чому не винних людей, а тисячі позбавила своїх домівок і засобів до існування, спричинила гуманітарну катастрофу. Та це не зламає наш дух, не дасть зруйнувати демократичні цінності і здобутки. Безсмертний подвиг ветеранів Другої світової війни є запорукою нашої перемоги сьогодні», - сказав Сергій Пилипчук.

В цей день учнівська молодь та педагоги поклали квіти також до могил загиблих солдат Другої світової війни на Святошинському кладовищі та біля пам’ятного знаку першої лінії оборони.

Перейти до спискуВерсiя для друку