Головна  →  Новини  →  26 квітня 2018

У Святошині вшанували жертв Чорнобильської катастрофи (фото)

У Святошині вшанували жертв Чорнобильської катастрофи (фото)

У четвер, 26 квітня, біля меморіального комплексу «Пам’ятник жертвам Чорнобильської трагедії» (ріг проспекту Перемоги та вулиці Чорнобильської ) за участю першого заступника голови Святошинської РДА Сергія Пилипчука, керівника апарату Олексія Михайлова, представників дипломатичного корпусу, органів державної та місцевої влади, народних депутатів України, депутатів Київської міської ради, членів чорнобильських громадських організацій, вдів ліквідаторів та численної святошинської громади відбулися урочистості з нагоди вшанування 32-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Захід розпочався урочистою ходою почесної варти Військової комендатури м. Києва та військовослужбовців Національної гвардії України, після чого відбулося покладення квітів до пам’ятного знака жертвам Чорнобильської трагедії та пам’ятних знаків на алеї слави героям – пожежним Чорнобиля.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя, рятуючи світ від атомного лиха 32 роки тому.

Довідково: пам’ятник жертвам Чорнобильської трагедії з’явився у Святошинському районі 26 квітня 1994 року за ініціативи Спілки інвалідів Чорнобиля Ленінградського (Святошинського) району. Меморіальну алею слави героям-пожежним Чорнобиля було споруджено до 25-ї річниці Чорнобильської трагедії за ініціативи громадської організації «Пожежні Чорнобиля». На ній встановлено сім бюстів пожежних – Героїв України та Радянського Союзу та вісім меморіальних плит для увічнення пам’яті пожежних - ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи.

Перейти до спискуВерсiя для друку