Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Декада природничих наук в СЗШ № 35 (фото)

Опубліковано 26 квітня 2018 року о 10:59
фото

Згідно з річним планом роботи школи та з метою розвитку творчих здібностей учнів в квітні 2018 року у школі пройшла декада природничих наук.

Протягом декади пройшли заходи, які сприяли підвищенню інтересу школярів до предметів географії, біології, хімії, природознавства, розширили знання, дали можливість дослідити та презентувати цікаві теми. Заходами тижня були охоплені учні 5-11 класів.

Під час проведення декади в рекреації школи була розміщена виставка стінних газет на тему: «Природничі науки в житті людини». Участь приймали учні 6-10 класів.

Серед учнів 5-6 класів пройшов конкурс на кращу поробку «Друге життя природних матеріалів.»  Учні школи із задоволенням приймали участь у цьому конкурсі і дивували своєю фантазією.

10 та 11 квітня вчитель хімії Шапорда П.А. провів уроки –презентації для учнів 8-х класів «Солі» та 11-х класів «Білки. Нуклеїнові кислоти.»

11 квітня вчитель географії Тихонова Л.М., провела вікторину серед учнів 10-х класів «Найкращі знавці географії». Вікторина пройшла на високому рівні, учні показали свої знання та любов до географії. В результаті чесної та наполегливої боротьби перемогу здобула команда учнів 10-Б класу ( І місце), ІІ місце – команда 10 -А класу.

Ура! Сьогодні день дослідів! - такими словами  розпочався  ранок шестикласників 12 квітня. Саме в цей день відбулося перше знайомство учнів 6 класів  з хімією: «Добридень, я хімія». Вчитель Шапорда  І.Є. продемонструвала низку цікавих дослідів: був і дим без вогню, і хімічний вулкан,  і вино з води, а потім молоко, і фіолетовий джин, який   виконує бажання.

В цей же день 12 квітня учні 7-х класів приймали участь у конкурсі- вікторині «Знавці планети Земля», який підготували Тихонова Л.М., Макуха Н.Ф., Софієнко О.М.. У різноманітних конкурсах, у розгадуванні анаграм, у відгадуванні ребусів, кросвордів, які поєднували в собі усі сторони природничих наук перемогла команда 7-Б класу (І місце), на ІІ місці – команда 7-А класу, ІІІ місці – 7-В.

13 квітня  серед учнів 6-х класів пройшов екоквест «Рослини рідного краю», який підготувала вчитель біології Софієнко О.М.. Екоквест передбачає використання таких методів як пошукова робота, ігрові методи, групова співпраця, практична робота. Учні не тільки використали теоретичні знання з усіх природничих дисциплін, а й розвивали практичні навички, креативність, інтерес до такої цікавої та нескінченно загадкової науки – біології. Місця розподілилися так: І місце – команда 6-Б класу, ІІ місце –поділили між собою команди 6-А і  6-В класів.

Наша країна приховує неймовірні багатства. Пам’ятки архітектури зберігають в собі історію України і її національне надбання. Унікальність стародавніх фортець та храмів вражає і змушує пишатися своєю країною. Учні 9-х класів під керівництвом Макухи Н.Ф. продемонстрували унікальні пам`ятки природи і культури нашої держави на екоконференції «Сім чудес України»..

19 квітня відбувся екологічний захід «Твоя планета у твоїх руках.» Головними завданнями заходу було виховання в учнів любові до рідного краю, формування екологічної культури. розвиток відповідальності за майбутнє планети; виховування прагнення до гармонії, людяності, доброти. Вся інформація супроводжувалась яскравою презентацією, музикою, танцями, сценками. Участь приймали учні 7-9 класів. Підготували вчителі Макуха Н.Ф., Софієнко О.М., Тихонова Л.М. 20 квітня учні 3-7 класів приймали участь у природничому інтерактивному конкурсі «Колосок».

Протягом декади учителями і учнями нашої школи проводилось озеленення території, висаджувались квіти, декоративні кущі.

Проведені заходи активізували пізнавальний інтерес учнів до вивчення географії, біології, хімії, природознавства; сприяли прояву ініціативи й самостійності; розкриттю індивідуальних здібностей дітей та їх талантів.  

Декада природничих наук закінчилася, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.

 

Джерело: середня загальноосвітня школа № 35


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux