Головна  →  Новини  →  24 квітня 2018

В ЗЗСО №235 ім.В.Чорновола відзначили INNER PEACE DAY (фото)

В ЗЗСО №235 ім.В.Чорновола відзначили INNER PEACE DAY (фото)

Важко зрозуміти теперішнє покоління: жадібність, жорстокість ― не робить їм честі, але є інші люди, які вміють по-справжньому любити, творити добро ― однієї такої людини варте ціле людство... (к/ф "Тіні незабутих "Тіні забутих предків"/ "Shadows of forgotten ancestors"(1964))

Хіба не любов усе єднає, будує, творить, 

подібно до того, як ворожість руйнує? (Григорій Сковорода)

23 квітня за програмою Міжнародної Асоціації «Внутрішній Мир» за підтримки «Центру Миру» ЮНЕСКО в ЗЗСО №235 ім.В.Чорновола відзначили «Всесвітній день внутрішнього миру»

Мета і завдання Проекту:

Зміцнення дружніх стосунків між дітьми різних країн світу

Сприяння у розбудові суспільства без насилля та конфліктів

Оволодіння особистим досвідом відкриття в собі внутрішнього миру

Об’єднання зусиль у досягненні та збереженні внутрішнього миру за допомогою практик уважності, світської медитації, емоційної компетентності.

Команда із з кваліфікованих волонтерів із різних країн (Чехія, Франція, Ліван), які проводили заняття, передавали універсальні знання і практичний досвід «єдності поза кордонами». Завдяки використанню простих методів ставало зрозумілим, що мир – це не просто концепція, а внутрішній стан, який можна легко досягти.

Розкриваючи досвід внутрішнього миру, використовуються різні навчальні методи: прості вправи, ігри для дітей молодшого віку, тім-білдінг, наукову аргументацію для учнів. Через гру, музику, візуальні мистецтва, практику тиші, тощо волонтери «Внутрішнього миру» показували техніки, які дозволяють дітям розвивати позитивні та гармонійні стосунки із самими собою й оточенням. Ці практики допомагають краще справлятися із труднощами та стресами повсякденного життя, сприяють зміцненню універсальних цінностей, необхідних для побудови якісно нових взаємин між людьми – взаємин, заснованих на гармонії та повазі.

"Завдання волонтерів - надихнути молоде покоління на створення кращого світу без воєн та ворожнечі, наслідуючи настанову М. Ганді: «Будь тією зміною, яку ти хочеш бачити у світі». Проект «Внутрішній мир» проводиться на п’яти континентах. Проект розроблено для учнів і студентів усього світу на принципах поваги до кожної культури та релігії. Наші сподівання на мир у всьому світі пов’язані із молоддю, і тому ми упевнені, що її рішення будуть виваженими та просвітленими. Основне послання проекту «Внутрішній мир»: у світі не буде миру, допоки мир не буде встановлено усередині кожного з нас. Для того, щоб ваші думки стали більш позитивними, важливо відпустити негатив і навчитися віднаходити та відчувати внутрішній спокій" - пояснюють волонтери.

Директор школи Валерій Гордійчук подякував представникам Міжнародної Асоціації «Внутрішній Мир» в Україні за прекрасну роботу та чудовий досвід роботи із підростаючим поколінням задля розбудови суспільства без насилля та конфліктів із надією на подальшу співпрацю.

 

Джерело: ЗЗСО №235 ім.В.Чорновола

Перейти до спискуВерсiя для друку