Головна  →  Новини  →  17 квітня 2018

Оперативна перевірка – як засіб контролю за якістю харчування дітей (фото)

Оперативна перевірка – як засіб контролю за якістю харчування дітей (фото)

Питання організації якісного харчування дітей у закладах освіти району - одне з пріоритетних завдань у роботі управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА, яке перебуває на постійному контролі фахівців РУОМС.

Вчора начальник управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА Юрій Дубовецький з головним спеціалістом відділу загальної середньої освіти В. Бобир провели позапланову перевірку стану організації харчування учнів у школах району.

Під час візиту до закладу загальної середньої освіти № 297 основну увагу приділили якості і безпечності продуктів, що постачаються до закладу освіти, дотриманню умов зберігання продовольчої сировини та якості приготовлених страв. Слід зазначити, що у школі харчування учнів здійснюється відповідно до примірного двотижневого меню. Адже саме в такий спосіб діти отримують смачні, корисні страви, зі збалансованим вмістом білків, жирів і вуглеводів.

Продукти, що зберігалися в харчоблоці школи, були високої якості та мали супровідні документи; фактичний вихід порції відповідав вазі страви, зазначеній у щоденному меню.

За словами начальника РУОМС Юрія Дубовецького: «Саме якість сировини та умови  зберігання продуктів відіграють важливу роль у кінцевому результаті. Стави, якими годують дітей, мають бути смачними і зовні привабливими».

Він наголосив, що і надалі будуть проводитись раптові перевірки закладів освіти на предмет організації харчування з метою виявлення недоліків та запобігання порушенням.

Наразі в навчальному закладі були оглянуті комора, харчоблок, групові приміщення та медичний пункт. Працівникам харчоблоку надано рекомендації щодо ведення журналу бракеражу сирої продукції та врахування в подальшій роботі правил зберігання продуктів харчування.

Перейти до спискуВерсiя для друку