Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

До садочка № 179, що отримав друге життя, завітав мер Києва Віталій Кличко (фото)

Опубліковано 10 квітня 2018 року о 14:21
фото

Наприкінці березня ми вже писали про відкриття відновленого комунального дитячого закладу № 179, що по вул. Якуба Колоса, 19-А. Приміщення дитячого садочка, закритого 18 років тому, яке використовувалося для розміщення соціальних служб, було капітально відремонтовано за рахунок коштів міського бюджету та сьогодні використовується за призначенням. Повернення будови для відновлення в ній  роботи дитячого садочка викликане гострою потребою в дошкільних закладах, що виникла у зв’язку з інтенсивною забудовою житлового масиву Борщагівка і є частиною плану міста Києва з розширення мережі комунальних дошкільних закладів.

Сьогодні мер міста Києва Віталій Кличко разом із своїм заступником Олексієм Резніком, головою постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганною Старостенко, директором Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оленою Фіданян у супроводі голови Святошинської РДА Володимира Каретка, першого заступника голови Сергія Пилипчука й заступника голови Наталії Гусєвої відвідав нещодавно відкритий заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 179.

Діяльність закладу відповідно до рішення Київради від 22.02.2018 № 335/4399 розпочата 20 березня цього року. Його проектна потужність становить 12 груп на 220 місць. На реконструкцію закладу виділили з міського бюджету 38 млн. грн.

Мер Кличко разом з іншими посадовими особами ознайомився з капітально відремонтованими, оснащеними сучасним обладнанням приміщеннями садочка, у яких у тому числі передбачено умови для перебування дітей з особливими освітніми потребами. Для впровадження інклюзії в закладі створено необхідні умови: встановлено пандус для зручності пересування, облаштовано спеціальну сенсорну кімнату з різноманітними комплексами для психологічного розвантаження. Для маленьких вихованців у ігровому залі змонтовано сучасний спортивно-ігровий комплекс зі скалодромом. У кімнаті для малюків є інтерактивна «пісочниця». Родзинкою садочка стала «жива підлога», на якій малюки можуть обирати різноманітні ігри та проводити час за веселими розвагами та цікавим навчанням.

«Я переконаний, що всі батьки хочуть, щоб їхні діти відвідували садки європейського рівня. І наше завдання – забезпечити комфортні умови дітям для виховання та навчання», – сказав мер Києва. Крім того, додав Віталій Кличко, столична влада поставила перед собою завдання – щоб черг до дитячих садочків у столиці не було. «Ми відкриваємо садки високого рівня, з сучасним обладнанням, комфортними умовами. Нам є чим пишатися. Садок, який ми проінспектували сьогодні, також високого рівня. Тут є все належне обладнання. Я переконаний, що дітям тут подобається. Цей дитсадок – приклад того, якими мають бути всі садки у столиці», – підкреслив Віталій Кличко.

«Заклад дошкільної освіти № 179 повністю матеріально-технічно укомплектовано. Для найменших святошинців створено найкращі умови для розвитку. Девіз «Усе найкраще – дітям!» наочно втілено в цьому прекрасному новому садочку. Упевнений: і малеча, і батьки будуть задоволені роботою цього модерного дошкільного закладу», - сказав голова Святошинської РДА Володимир Каретко, презентуючи новий дошкільний навчальний заклад керівництву міста.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux