Головна  →  Новини  →  6 квітня 2018

Володимир Каретко: «Кожний район у цьому році отримає свій зразковий парк. У Святошині - це парк «Совки»» (фото)

Володимир Каретко: «Кожний район у цьому році отримає свій зразковий парк. У Святошині - це парк «Совки»» (фото)

"Золотий стандарт" паркового мистецтва було втілено минулого року в Оболонському районі - з’явився сучасний парк "Наталка". Цього року кожен район взяв на себе зобов’язання облаштувати відповідно до найвищих стандартів один парк, у нашому районі - це буде парк «Совки».

Сьогодні під час виїзної наради під головуванням очільника міста була презентована концепція оновлення парку "Совки", що у Святошинському районі. На фото видно, що парк отримає нову вхідну групу, нову вхідну алею, з’явиться зональність парку і один з головних критеріїв комфорту та безпеки - сучасне освітлення. Ураховуючи площу парку та високі стандарти реконструкції, капітальні роботи будуть розбиті на кілька етапів.

За словами мера Києва Віталія Кличка, кожен парк після оновлення матиме власний дизайн, архітектурні особливості, враховуючи географічне розташування, наближеність до житлових масивів чи водойм. «Наше завдання - щоб кияни мали змогу відпочити в парках свого району, а не їхали для цього спеціально лише в один парк. Ми робимо все, щоб у кожному районі був парк європейського рівня, рівня парку «Наталка», - сказав Віталій Кличко.

Керівництво Святошинської РДА активно підтримало ідею міської влади. Було розроблено план реконструкції парку «Совки» з урахуванням потреб і побажань місцевих жителів. «На території нашого району є чимало зелених, рекреаційних зон. Ми прагнемо зробити їх якомога привабливішими для відпочинку святошинців. Маю впевненість, що в майбутньому оновлений парк «Совки» не поступиться «золотому стандартові» - парку «Наталка», який презентував сьогодні очільник міста Києва», - сказав голова Святошинської РДА Володимир Каретко.

Перейти до спискуВерсiя для друку