Головна  →  Новини  →  23 березня 2018

КДМШ № 22 отримала власне приміщення, яке обіцяє перетворити у справжній храм музики (фото)

КДМШ № 22 отримала власне приміщення, яке обіцяє перетворити у справжній храм музики (фото)

Сьогодні в Київській дитячій музичній школі № 22 відбулася презентація нового, сучасного, капітально відремонтованого приміщення площею майже 662 кв. м за адресою: вул. Зодчих, 30-А.

Уперше з дня створення в 1971 році цей заклад початкової музичної освіти, що посідає провідне місце серед позашкільних мистецьких закладів відповідного напряму, отримав власну «домівку» - окрему будівлю з великою актовою залою, де проводитимуться академічні концерти й масові заходи. Біля будівлі школи розташовується літній майданчик з естрадою, який районна влада також планує реконструювати, щоб діти мали можливість демонструвати свою майстерність - давати концерти для жителів мікрорайону.

У 2017 році районна влада передала на баланс відділу культури та охорони культурної спадщини окрему будівлю по вул. Зодчих, 30-А для розміщення КДМШ № 22. На сьогодні проведено капітальний ремонт приміщень, на що було виділено майже 5 млн. грн. Збільшення площі приміщень дозволило збільшити контингент учнів закладу майже на 100 чоловік (для порівняння – з часу заснування до сьогодні кількість учнів зросла з 68 до 502 (майже півсотні з останньої – діти пільгових категорій)).

КДМШ № 22 (директор – Герасимчук Любов Василівна) є одним з чотирьох у Святошинському районі закладів, який надає дітям початкову музичну освіту. Школа працює за принципами академічного викладання предметів індивідуальних і групових дисциплін: фортепіано, скрипка, віолончель, акордеон, баян, гітара, бандура, домра, труба, саксофон, кларнет, ударні інструменти, академічний та естрадний вокал, ансамбль, оркестр, історія музичної літератури, сольфеджіо, хор. На навчання приймаються діти віком від 6 років на основі конкурсного відбору. Конкурс при вступі до школи складає до 10 дітей на 1 місце. Учні беруть активну участь у міжнародних, всеукраїнських, міських та районних конкурсах, фестивалях, оглядах, концертах та інших заходах мистецького спрямування, за що отримують численні дипломи, грамоти, подяки, інші відзнаки.

Ознайомитися з умовами навчання юних музикантів у КДМШ № 22 завітали голова Святошинської РДА Володимир Каретко, директор Департаменту культури КМДА Діана Попова. Начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Ірина Трусова розповіла почесним гостям про славетну історію закладу та запросила ознайомитися з оновленими приміщеннями учбових класів (до речі, розташовані на першому поверсі приміщення пристосовані для потреб дітей з обмеженими можливостями), після чого до уваги гостей було запропоновано невелику концертну програму, підготовану учнями школи.

«У Святошинському районі стало зберігається тенденція до зростання попиту на відвідування закладів естетичного виховання, у тому числі на музичну освіту. Такий величезний конкурс при вступі до подібних закладів спонукає районну владу вирішувати питання щодо їх збільшення або розширення, модернізації. Питання, що стосуються наших дітей, їх розвитку, освіти, забезпечення їх професійного майбутнього, є пріоритетними для районної влади та, по великому рахунку, стратегічними», - сказав Володимир Каретко під час виступу перед присутніми.

На вдячність за отримані миті задоволення від прослуханих музичних творів у виконанні молодих талановитих виконавців голова Святошинської РДА Володимир Каретко подарував дітям смачний торт з тематичним оформленням.

Перейти до спискуВерсiя для друку