Головна  →  Новини  →  23 березня 2018

Завісу опущено, та сцена не спорожніла (фото)

Завісу опущено, та сцена не спорожніла (фото)

22 березня, напередодні канікул, опустилася театральна завіса у залі школи № 206 імені Леся Курбаса, де закінчився фестиваль «У світлі театральної рампи», приурочений до дня народження видатного театрального діяча, реформатора українського театру Леся Курбаса.

Завершували фестиваль учні молодших класів виставою «Королева країни загублених ґудзиків».

Майже два місяці тривали перегони, і кожна шкільна паралель готувала свій фестивальний виступ у чотирьох номінаціях. Родзинкою змагання, без сумніву, були спектаклі - інсценізації театральної вистави, і для кожної паралелі вистава була інша.

Фестиваль став спалахом творчості, креативу, він згуртував учнівські колективи і виявив просто величезну кількість талантів. У всіх номінаціях нагороджено 227 учнів.

Цього дня сталася ще одна театральна подія: шкільний театр-студія «Березіль», якому вже три роки, показав прем‘єру вистави «Приборкання норовливої» за В. Шекспіром. Це був своєрідний експеримент, бо на одній сцені виступали зовсім юні «березільці» – учні 6-х класів - і досвідчені десятикласники. Як бачимо, продовжуються у школі і пошукові, і творчі традиції, пов’язані з постаттю Леся Курбаса. Керівник шкільного театру «Березіль» Вадим Мунтян задоволений виступом наймолодших студійців і бачить у ньому поступ уперед – отож, є кому переймати творчі традиції, творчу естафету.

Джерело: ЗЗСО № 206 імені Леся Курбаса.

Перейти до спискуВерсiя для друку