КМДА Київська міська державна адміністрація


19 березня 2018

Візит делегації Республіки Хорватія до Центру соціальних служб Святошинського району (фото)

Візит делегації Республіки Хорватія до Центру соціальних служб Святошинського району (фото)

Сьогодні, 19 березня, відбувся візит хорватської делегації на чолі з міністром праці та пенсійної системи Республіки Хорватія Марко Павічем до одного з п’яти в Україні та єдиного в місті Києві Центру соціальних служб Святошинського району (вул. Гната Юри, 14-Б) з метою започаткування співробітництва між Міністерством соціальної політики України й Міністерством праці та пенсійної системи Республіки Хорватія у сфері праці та соціальної політики. Серед хорватських гостей також були радник міністра праці та пенсійної системи Марко Відакушич і Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч. Супроводжували хорватську делегацію від Мінсоцполітики перший заступник міністра О. Крентовська та директор Департаменту аналітичного та організаційного забезпечення діяльності керівництва С.Бичков,від КМДА директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов, від Святошинської РДА в. о. голови Сергій Пилипчук і заступник голови Наталія Гусєва.

Адміністрація ЦСС радо зустріла поважних гостей. Начальник управління праці та соціального захисту населення Святошинської РДА Ірина Жидченко ознайомила їх з новим, сучасним приміщенням центру, провела презентацію діяльності служб соціального спрямування району: управління праці та соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду України й центру зайнятості – що розташовані в цьому приміщенні і діють за принципом «прозорого офісу».

ЦСС був відкритий 27.06.2017 з метою створення інноваційних форм обслуговування соціально вразливих верств населення, підвищення якості надання соціальних послуг і збільшення їх переліку.

У Центрі соціальних служб здійснюється прийом, консультування, інформування та обслуговування суб’єктів звернення та надається 97 видів послуг. Середній час очікування прийому відвідувачем центру 10 - 12 хвилин, середній час обслуговування одного клієнта 10 - 15 хвилин.

Перевагою надання послуг у форматі «прозорий офіс» є те, що в одному приміщенні можна одержати базовий пакет послуг соціального характеру за різними напрямами: оформлення субсидій, пільг, соціальних виплат, пенсій, забезпечення засобами реабілітації, гігієни, санаторно–курортним лікуванням, соціальний захист населення від безробіття, професійна орієнтація та професійне навчання, соціальний захист пенсіонерів, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, осіб з числа дітей-сиріт, молоді тощо.

За період функціонування центру прийнято важливі управлінські рішення для зручності відвідувачів та покращення обслуговування клієнтів центру, зокрема:

  • встановлено візуальні знаки, звукове оповіщення електронної черги.
  • прийом громадян з вадами слуху здійснює сертифікований фахівець, який володіє мовою жестів;
  • для автоматичного формування нових звернень з подальшою деталізацією на робочому місці оператора впроваджено додаткову функцію «переадресація клієнта на інші робочі місця між різними надавачами послуг» з метою комплексного вирішення порушеного питання;
  • запроваджено послугу «соціальний транспорт», що дає змогу здійснювати перевезення осіб з інвалідністю з дому до центру та назад.
  • налагоджено оперативне отримання інформації щодо оформлення субсидій та пільг, соціальних виплат, пенсій, матеріальних, адресних допомог, забезпечення санаторно-курортним лікуванням , засобами гігієни, реабілітації та протезування, нарахування допомоги по безробіттю, надання соціальних послуг з професійної орієнтації та професійного навчання;
  • надано заявникам можливість попереднього запису на прийом через телекомунікаційний зв’язок;
  • у соціальній мережі «Фейсбук» створено сторінку «Центр соціальних служб Святошинського району міста Києва» для інформування населення, розміщення оголошень, яка забезпечує зворотній зв'язок з суб’єктами звернень.

«Відкриття такого сучасного, технічно оснащеного центру є ще одним свідченням реалізації на практиці європейських стандартів соціальної підтримки населення. Основною ідеєю функціонування ЦСС є створення єдиного простору для прозорої та зрозумілої взаємодії органів влади та громадян із запровадженням нової філософії відносин – не кияни повинні ходити в пошуках соціальної допомоги, а допомога повинна знайти того, хто її потребує», - сказав виконувач обов’язків голови Святошинської РДА Сергій Пилипчук, презентуючи роботу ЦСС.

Члени хорватської делегації із зацікавленістю знайомилися з роботою Центру соціальних служб Святошинського району й висловили щире сподівання на подальшу плідну співпрацю з українськими колегами.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.