Головна  →  Новини  →  16 березня 2018

Арт-терапевтичні методики роботи з особами, які постраждали внаслідок домашнього насильства (фото)

Арт-терапевтичні методики роботи з особами, які постраждали внаслідок домашнього насильства (фото)

15 березня  в Київському міському центрі сім’ї «Родинний дім» розпочалося заняття з програми «Арт-терапевтичні методики роботи з особами, які постраждали внаслідок домашнього насильства», в якому взяли участь соціальні педагоги Святошинського району з методистом НМЦ РУОМС Совенко Л.П.

Програма «Арт-терапевтичні методики роботи з особами, які постраждали внаслідок домашнього насильства» є базовою в освоєнні арт-терапевтичного напряму сучасної практичної соціальної педагогіки та психології.

Учасники заходу ознайомилися з методикою використання арт-терапевтичних технологій у роботі з клієнтами, у тому числі з жертвами домашнього насильства та особами, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Навчання по програмі передбачає ознайомлення з атр-терапевтичними інструментами та методиками, які сприяють підвищенню професійної майстерності соціальних педагогів, та набуття теоретичних і практичних навичок роботи.

Зазначений курс складається з 8 модулів та орієнтований на соціальних педагогів, психологів та працівників соціально спрямованих професій. 

Учасники навчання по програмі ознайомилися з 1 модулем: «Основні методологічні засади арт-терапії, як напрямку психокорекції та психотерапії, що базується на мистецтві та творчості».

Завдання програми:

-          Надання досвіду практичного використання основних арт-терапевтичних методик у роботі з особами, які постраждали внаслідок домашнього насильства або опинилися в складних життєвих обставинах.

-          Набуття навичок інтерпретації, прогнозування, корекції поведінки клієнтів, спираючись на прояви та продукти арт-діяльності.

-          Розвиток навичок релаксації шляхом освоєння арт-терапевтичних методів.

-          Активізація навичок саморефлексії, емпатії, професійної самосвідомості та професійної етики.

-          Мобілізація власного творчого потенціалу та розвиток здатності реалізації творчого підходу до вирішення професійних завдань.

Джерело: НМЦ РУОМС.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку