Головна  →  Новини  →  16 березня 2018

Сьогодні, 16 березня, з 19:00 вводиться режим обмеження в’їзду великогабаритного транспорту до столиці через погіршення погодних умов

Сьогодні, 16 березня, з 19:00 вводиться режим обмеження в’їзду великогабаритного транспорту до столиці через погіршення погодних умов

Сьогодні, 16 березня, з 19:00 і до понеділка 19 березня, у зв’язку із складними погодними умовами вводиться режим обмеження в’їзду великовагового та великовантажного транспорту до столиці. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час засідання Київського міського оперативного штабу із ліквідації надзвичайних ситуацій.

Так, режим обмеження в’їзду передбачає, що відповідні служби оперативно прийматимуть рішення про заборону або дозвіл на проїзд вантажівок в місто, виходячи з погодних умов. За словами першого заступника голови КМДА, це дасть змогу уникнути блокування руху на дорогах і перешкоджання роботі снігоприбиральної техніки.

Режим обмеження діятиме до окремого розпорядження, враховуючи погодні умови та ситуацію на дорогах.

Усі профільні комунальні служби міста приведено до максимальної готовності для прибирання снігу. Крім того, міська влада звернулася до Міноборони та МВС з проханням у разі необхідності (за зверненням районних адміністрацій) залучати спецтехніку та особовий склад до прибирання автомобільних доріг, тротуарів, переходів тощо.

Для належної роботи снігоприбиральної техніки столична влада закликає водіїв не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. Автомобілі, що заважатимуть розчищати дороги від снігу, будуть переміщені евакуаторами.

Також міська влада переконливо просить киян під час негоди не користуватися особистим авто та, за можливості, надавати перевагу громадському транспорту, особливо для поїздок у центральну частину міста.

Микола Поворозник зазначив, що в разі значного погіршення погодних умов міська влада рекомендуватиме оголосити понеділок, 19 березня, вихідним днем. Першочергово це стосуватиметься дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Про що буде повідомлено окремо.

Перший заступник голови КМДА просить киян уважно стежити за повідомленнями міської влади та дотримуватися рекомендацій фахівців. 

Нагадаємо, що унаслідок активного циклону з вечора 16 березня, а також 17 та 19 березня в столиці очікується сильний сніг, що призведе до утворення сукупного снігового покрову до 25-30 см. Ситуація ускладниться через пориви північно-східного вітру 15-18 м/с, хуртовину, ожеледицю та зниження температури до 3-8° морозу.

Перейти до спискуВерсiя для друку