Головна  →  Новини  →  16 березня 2018

У КДМШ № 23 пройшов концерт-лекція «Л. Ревуцький та його учні і послідовники» (фото)

У КДМШ № 23 пройшов концерт-лекція  «Л. Ревуцький та його учні і послідовники»  (фото)

14 березня в концертній залі  Київської дитячої музичної школи № 23 відділу культури та охорони культурної спадщини пройшов концерт-лекція «Л. Ревуцький та його учні і послідовники».  Прелюдією до творчого заходу стала лекція викладача-методиста, завідувача відділу музично-теоретичних дисциплін  Баштан Олесі Сергіївни про життєвий, творчий і викладацький  шлях  українських композиторів. Музичні номери супроводжувалися стислим коментарем ведучої, яка налаштовувала слухачів на сприйняття як відомих пісень, так і малознаної музики.

У концерті прозвучали твори Левка Ревуцького, Георгія та Платона Майбородів, Олександра  Білаша, Віталія Кирейка та Анатолія Коломійця у виконанні учнів і викладачів нашої школи.

Слухачі мали нагоду почути українську народну пісню в обробці Л. Ревуцького «На кладочці умивалася», пісню «Рідна земле моя» П. Майбороди на слова Д. Луценка, аріозо Мавки з опери «Лісова пісня» В. Кирейка, пісні «Вечір» О. Білаша на слова Я. Райніса, «Колискова» О. Білаша на слова Д. Павличка у виконанні Карини Лисак, Миколи Латушкіна, Мідеї Наруцької, Аліни Біллер, Софії Дехтяренко. Випускниця вокально-хорового відділу Меланія Куліш виконала аріозо Милани з опери «Милана» Г. Майбороди.

Фортепіанний переклад пісні О. Білаша «Два кольори» та ансамблеві номери  «Танець Буратіно» і «Танець Лисиці Аліси та Кота Базиліо» із циклу «У світі казок»подарували слухачам Олексій Ворона, Анастасія Муляр, Анастасія Ліщук і викладач Васильчик Яніна Іванівна.

Прекрасною художньо-драматургічною об’єднуючою аркою концерту стали перший і останній номери: Прелюдія Ре бемоль мажор Л. Ревуцького та Етюд-експромт опус 2 з циклу «6 етюдів-картин» А. Коломійця - у виконанні викладачів Анастасії Ларчикової та Ольги Кириченко.

Концертні номери підготували викладачі вокально-хорового відділу Стефанишина Тетяна Володимирівна, Маєва Олена Вадимівна і фортепіанного – Васильчик Яніна Іванівна та Кондратенко Тетяна Дмитрівна, а також концертмейстер Бондар Бела Володимирівна і викладач відділу музично-теоретичних дисциплін Дьяченко І.В.

Джерело: відділ  культури  та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку