Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

На міському конкурсі «Киянка року» Святошинський район презентувала гідна представниця сучасного жіноцтва (фото)

Опубліковано 05 березня 2018 року о 18:20
фото

5 березня в Колонній залі КМДА відбувся загальноміський захід, приурочений до Міжнародного жіночого дня, – нагородження переможниці конкурсу «Киянка року», що започаткований у 2006 році за ініціативи міських громадських організацій жінок. Ініціатором запровадження такого конкурсу та його організатором виступив Департамент соціальної політики спільно з Київським міським центром роботи з жінками. Його мета – сприяння підвищенню ролі жінок у суспільному та громадському житті міста.

Конкурсна програма «Киянка року» у 2018 році проводиться дванадцятий рік поспіль, протягом року проходить два етапи: відбір учасниць у районах і на міському рівні.

Переможницями програми стають киянки, які своєю діяльністю сприяють розвитку всіх сфер суспільного життя міста, є лідерами в різних галузях, впливають на громадське життя міста.

Цьогоріч у номінації «За внесок жінки у розвиток освіти і духовності» Святошинський район представляла директор ЗЗСО № 281 Цимбал Людмила Яківна. Ця дивовижна жінка у 2011 році, першою у Святошинському районі, об’єднавши навколо себе дружній колектив однодумців, залучивши батьківську громадськість, започаткувала інклюзивну освіту. На сьогодні в школі, яка за 10 років збільшила кількість учнів майже вдвічі, навчається 66 учнів у 7-ми спеціалізованих класах для дітей зі зниженим зором і 62 учня в 3-х інклюзивних класах, де навчаються діти зі зниженим зором, слухом, з вадами мовлення, з психічною затримкою розвитку, аутисти. Такі діти потребують спеціальних учбових програм, які розробляють педагоги цієї школи, у тому числі індивідуально для кожної дитини.

Та в очолюваному Людмилою Яківною закладі загальної середньої освіти переймаються не тільки навчальним процесом. Особливі діти, що навчаються в спец класах і класах з інклюзією, потребують підтримання та покращення стану здоров’я, тому в школі запроваджено систему лікувальних і реабілітаційних заходів для них. Для успішної соціалізації дітей з особливими освітніми потребами заклад співпрацює і з дошкільними закладами (СЗДО № 219, ЗДО № 469), звідки діти приходять до школи, та не полишає їх після отримання середньої освіти. ЗЗСО № 281 підтримує тісну співпрацю з вищими навчальними закладами, такими, наприклад, як Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Київський університет імені Бориса Грінченка, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Національний університет «Острозька Академія», Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». Розвиває партнерські зв’язки і з громадськими організаціями з метою впровадження в навчальний процес новітніх технологій.

Саме тому на базі школи часто проводяться відповідні заходи (всеукраїнські круглі столи, семінари-практикуми, конференції тощо) для впровадження досвіду, популяризації інклюзивної освіти. Директор Цимбал Л. Я. радо ділиться набутим досвідом у сфері інклюзивної освіти, прийомами та методами організації роботи свого навчального закладу й переймає передовий досвід від своїх колег з усієї країни. Вона брала участь у розробці документів щодо вдосконалення законодавства з впровадження інклюзивної освіти в Україні, є членом наукової ради з випуску статей у збірниках Міністерства соціальної політики України та публікує наукові статті в інших різноманітних академічних збірниках.

Людмила Яківна організувала на високому професійному рівні не тільки навчальний та виховний процес, вона ініціювала розвиток у школі духовної освіти: започаткувала проведення занять з християнської етики в класах початкової школи. Сама вона є парафіянкою храму Живоносного Джерела Казанської ікони Божої Матері УПЦ КП, співпрацює зі священнослужителями церкви, Благочинним Голосіївського та Святошинського районів УПЦ КП щодо духовного розвитку та самовдосконалення підростаючого покоління. З цілковитою відданістю вона присвятила себе служінню ближнім, підтримці нужденних, вихованню дітей.

Розробляє та втілює в життя соціальні проекти, авторські сценарії духовного спрямування для дітей закладу, організовує майстер-класи та благодійні акції на підтримку малозабезпечених людей, проводить тренінгові програми для підлітків тощо.

Цимбал Л. Я. особистим прикладом виховує повагу до принципів загальнолюдської моралі, вона є взірцем сучасної жінки ХХІ століття. Миролюбність, ніжність, скромність, добродушність – ось чесноти, які вона сповідує та плекає у своєму серці.

Святошинська громада щиро вітає переможницю міської конкурсної програми «Киянка року» Цимбал Людмилу Яківну і бажає не зупинятись на досягнутому, допомагати дітям втілювати свої мрії в життя і бачити світ у всьому його розмаїтті.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux