Головна  →  Новини  →  23 лютого 2018

Семінар для соціальних педагогів освітніх закладів: «Оптимальний вихід із сімейного конфлікту» (фото)

Семінар для соціальних педагогів освітніх закладів: «Оптимальний вихід із сімейного конфлікту» (фото)

Народні традиції вчать: «Найбільше згуртовують сім’ю, сприяють її благополуччю й злагоді відданість один одному, уміння дослухатися, спілкуватися, бути гнучким у стосунках». Без суперечок життя неможливе, вони допомагають нам розібратися у собі, знайти вихід із конфлікту, який ми вважатимемо правильним. Завдання полягає не в тім, щоб відійти від конфлікту, що потенційно можливий, а в розпізнанні конфлікту і контролю над ним, з метою одержання найкращого результату. При цьому батькам варто пам’ятати, що вибираючи власний стиль вирішення складної ситуації, вони не лише долають власні проблеми, а й можуть суттєво впливати на розвиток дитини, а також визначати особливості її майбутнього стилю поведінки у конфлікті.

«Життя – це процес вирішення нескінченної кількості конфліктів.

Людина не може уникнути їх. Вона може лише вирішити, брати участь у виробленні рішень або залишити це іншим».

(Б. Вул)

22 лютого 2018 року в ЗЗСО № 35 відбувся семінар для соціальних педагогів освітніх закладів Святошинського району на тему: «Оптимальний вихід із сімейного конфлікту», який провели методист науково-методичного центру РУОМС Совенко Лариса Петрівна.

У вступному слові перед соціальними педагогами району Совенко Л.П. відзначила, що конфлікт — зіткнення, боротьба протилежних поглядів, форма вираження протиріччя. Конфлікт — це взаємодія двох або більше суб'єктів, які мають взаємно виключні цілі, які реалізують їх на шкоду іншому (або за рахунок іншого). Конфлікти — зона підвищеного напруження у відносинах між людьми. Сімейні конфлікти є однією з найпоширеніших форм конфліктів.

Сергійчик Світлана Йосипівна, заступник директора з виховної роботи ЗЗСО № 35 презентувала заклад та окреслила завдання над якими працює педагогічний колектив в Концепції Нової української школи.

Пирог Наталія Володимирівна, соціальний педагог ЗЗСО № 35 розкрила перед соціальними педагогами тему семінару: «Оптимальний вихід із сімейного конфлікту» та відзначила, що сім'я - унікальний інститут взаємодії людей. Унікальність полягає в тому, що цей найтісніший союз кількох людей (чоловік і дружина, потім діти, з ними можуть спільно проживати батьки чоловіка або дружини) пов'язують етичні зобов'язання. У цьому союзі люди прагнуть проводити якомога більше часу, приносити радість і задоволення один одному.

Рябчук Валентина Федорівна, соціальний педагог ЗЗСО № 254 розглянула питання: «Шляхи подолання сімейних конфліктів», провела тренінг з соціальними педагогами з оптимізації поведінки в конфлікті і оволодіння конструктивними стратегіями рішення різноманітних конфліктів. Надала інформацію про конфлікти, причини та ефективність їх вирішення. Ознайомила з методами виходу з конфлікту.

Підводячи підсумки семінару Совенко Л.П. наголосила, що конфлікт - складне соціально-психологічне явище, що може мати багато різновидів залежно від причин виникнення, кількості і складу учасників, форми вияву, результатів тощо. Кожен конфлікт розвивається і має певну послідовність стадій. Під час конфлікту його учасники займають різні (часто - протилежні) позиції, по-різному усвідомлюють та переживають ситуацію, що виникла.

 

Джерело: управління освіти, молоді та спорту.

Перейти до спискуВерсiя для друку