Головна  →  Новини  →  22 лютого 2018

У Святошино відбувся Публічний форум для керівників закладів освіти (фото)

У Святошино відбувся Публічний форум для керівників закладів освіти (фото)

Забезпечення рівного доступу до освіти без дискримінації за будь-якими ознаками, у тому числі за ознакою інвалідності; розвиток інклюзивного освітнього середовища; забезпечення універсального дизайну та розумного пристосування визначено Законом України «Про освіту», як засади державної політики у сфері освіти та принципи освітньої діяльності: Оскільки органи державної влади, органи місцевого самоврядування та заклади освіти створюють умови для здобуття освіти особами з особливими освітніми потребами шляхом забезпечення розумного пристосування та універсального дизайну, виникає необхідність у підвищенні кваліфікації керівників закладів освіти щодо повноцінного забезпечення вище зазначених принципів. Окрім цього, забезпечення якісною освітою здобувачів освіти, реалізація соціальних замовлень споживачів освітніх послуг (батьків) – найважливіші ознаки конкурентоспроможності закладу освіти на ринку освітніх послуг.

Керівники закладів освіти Святошинського району зацікавлені у створенні можливостей для реалізації сучасної особистісно-орієнтованої освіти; внутрішньої системи забезпечення якості освіти, яка включає в себе створення універсального освітнього середовища. Адже якість освіти окреслює і позитивний імідж закладу освіти на районному, міському, регіональному рівнях.

21 лютого 2018 року управлінням освіти, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації за підтримки Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» організовано Публічний форум для керівників закладів освіти району на тему: «Позиціювання закладу освіти з інклюзивною формою навчання на ринку освітніх послуг». Захід відбувся на базі Університету, під час Форуму визначено можливості розвитку конкурентоспроможного закладу освіти з інклюзивною формою навчання, етапи реалізації плану інклюзивного розвитку закладів освіти.

Представники адміністрації закладів освіти Святошинського району під час огляду – екскурсії організації умов доступності у приміщеннях Університету «Україна» ознайомились з особливостями матеріально-технічного забезпечення щодо впровадження інклюзивної технології навчання.

Немає сумнівів, що підвищення рівня фахової підготовки керівників закладів освіти та колективів щодо впровадження інклюзивного навчання має бути пріоритетним фактором у реалізації освітньої реформи у кожному окремому закладі освіти.

 

Джерело: управління освіти, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку