Головна  →  Новини  →  20 лютого 2018

У СЗШ 215 відбувся конкурсу читців «Герої не вмирають» (фото)

У СЗШ 215 відбувся конкурсу читців «Герої не вмирають» (фото)

Па м’яті героїв Небесної Сотні присвячуємо!

Україна – країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше мають її, країна гарячої любові до народу і зради його інтересів, країна довгої, вікової, героїчної боротьби за волю. Ми повинні пам’ятати ці героїчні сторінки. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

День Героїв Небесної сотні – це пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Серед загиблих були і зовсім молоді люди, майже ровесники наших учнів, їх назвали небесними ангелами. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Ще довго-довго, з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 роках. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Люди висвітлюють свої почуття через картини, пісні, вірші.

В 2017 році в середній загальноосвітній школі була започаткована традиція проведення конкурсу читців «Герої не вмирають», присвяченого українським героям, які віддали своє життя за незалежну Україну під час Революції гідності та, які загинули чи перебувають в зоні АТО.

В цьому році в конкурсі прийняли участь учні початкової школи середньої, та старшої. Виступ конкурсантів оцінювався за рівнем виконавської майстерності, оформленням виступу, актуальністю поезії обраній тематиці, культурою виконання.

Журі конкурсу читців поезії «Герої не вмирають» кращими визначили виступи учнів Кравченка Макарія (2-Г клас), Луньова Назара (6-А клас), Кизима Валентина, Коваленко Олександри та Денисенко Олени (11-А клас), Атаманенко Олександри (5-Б клас), Семенової Вероніки (7-А клас), Гнилицького Максима (6-Б клас).

Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Знову гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України… І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій країні – Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!

Розкажи як ти на війнах -

Тихо помирала,

Як ростила нас, мов мати -

Продиху не знала,

Як усіх нас годувала -

Із одного поля,

Як об землю, ти стирала -

Чистії долоні.

Страхаються воріженьки,

Як тебе побачать,

То чому ж по нашим землям

Чужі коні скачуть ?

Як же богом збережена була Україна?

Просто були ми усі, як одна родина!

Луньов Назар, 6-А клас

 

Джерело: СЗШ 215

Перейти до спискуВерсiя для друку