Головна  →  Новини  →  14 лютого 2018

У столиці мають намір провести інвентаризацію всіх водних об’єктів Києва

У столиці мають намір провести інвентаризацію всіх водних об’єктів Києва

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили проект рішення, який передбачає інвентаризацію і паспортизацію всіх водних об’єктів столиці і встановлення нових прибережних смуг. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відповідно до проекту рішення, виконавчий орган Київради (КМДА) має спільно з КП “Плесо” до 1 січня 2020 року провести інвентаризацію і паспортизацію наявних водних об'єктів місцевого та загальнодержавного значення в місті Києві. Також до цього часу мають бути розроблені проекти землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг водних об'єктів. Перевагу в цьому процесі мають надати об'єктам, які є джерелом питного водопостачання або мають природоохоронне чи рекреаційне значення.

Відповідні заходи мають підвищити ефективність використання водних об’єктів, поліпшити екологічний стан та задовольнити потреби населення у водних ресурсах. Також прийняття зазначеного рішення матиме позитивний вплив на розвиток водного господарства та екологічного оздоровлення басейну Дніпра.

До проведення інвентаризації також планують залучити Державне агентство водних ресурсів України, інститут «Укрводпроект» та управління водного господарства в м. Києві та Київській області.

Проект рішення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку