Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

26 листопада відбулося засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (фото)

Опубліковано 27 листопада 2014 року о 16:53
фото

26 листопада 2014 року управлінням праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації забезпечено проведення засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат де розглядалося питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях району.

У вступному слові заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації – заступник голови районної тимчасової комісії Ірина Михайлівна Жидченко черговий раз наголосила на актуальності питання погашення заборгованість із виплати заробітної плати на всіх підприємствах району, незалежно від форми власності та господарювання.

У засіданні районної тимчасової комісії взяв участь представник Правобережного міжрайонного відділу УСБУ у м. Києві Ванькевич Р.В.

Як і по місту Києві вцілому, так і в Святошинському районі зокрема, спостерігається зростання заборгованості із заробітної плати. В порівнянні з початком року сьогодні заборгованість на підприємствах району збільшилася майже вдвічі.

За статистичними даними станом на 01.11.2014 заборгованість на дев’яти підприємствах-боржниках району становить 5,3 млн. грн., що на 1,8 млн. грн. менше, ніж у попередньому місяці, але майже на 2 млн. грн. більше, ніж на початок року.

Святошинською районною в місті Києві державною адміністрацією вживається ряд заходів, спрямованих на зменшення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах району: проводиться моніторинг виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках; надсилаються звернення до засновників (власників) підприємств; направляються листи до правоохоронних та контролюючих органів.

Як результат, за оперативними даними станом на 25.11.2014 заборгованість дещо зменшено та становить 5,1 млн. грн.

На засідання районної комісії було запрошено керівників 21 підприємства-боржника, які станом на 01.11.2014 задекларували заборгованість у звітах до управління статистики та відобразили заборгованість у звіті за вересень поточного року до Головного управління Міндоходів у м. Києві. Проте, на засідання з’явились лише одинадцять.

Варто нагадати, що чинне законодавство України зобов'язує роботодавця в разі затримки виплати заробітної плати нарахувати та виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати, пов'язаної з інфляцією. Компенсація за затримку виплати заробітної плати здійснюється за рахунок коштів роботодавця. Несвоєчасна виплата заробітної плати працівникам, а також виплата її не в повному обсязі, у тому числі не нарахування та невиплата компенсації, є порушенням трудового законодавства та веде до адміністративної, дисциплінарної, кримінальної відповідальності.

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux