Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Тиждень іноземних мов у школі І-ІІІ ступенів № 206 імені Леся Курбаса (фото)

Опубліковано 12 лютого 2018 року о 15:57
фото

З 05 по 12 лютого 2018 року у школі І-ІІІ ступенів № 206 імені Леся Курбаса пройшов Тиждень іноземних мов.

Першими у творчих показах стали учні 9-х класів – вони вирушили у мандрівку рідною Україною. Ніби справжні гіди, вони презентували свою країну у різних напрямках: англійською мовою розповідали про символи – тотеми – вербу і калину, про історію українського вінка. Ну а як же можна було обійтися без яскравої вишиванки, яка здавна є оберегом, або не розказати про голос трембіти – найдовшого духового музичного інструменту на всій планеті! Діти розповіли про таємниці приготування українського борщу, пишалися такими світовими досягненнями українських літакобудівників, як надпотужній у світі літак «Мрія». Разом з дев’ятикласниками цікаву подорож рідною землею провела учитель англійської мови Старунська Ю.А.

Незвичайний захід підготували до предметного тижня найстарші - учні 10-х – 11-х класів: перед кожною з команд постало завдання – розкрити постаті 31 великої людини, відомої у всьому світі, яка народжена була в Україні. Це були політичні діячі, митці, вчені, спортсмени. Богдан Хмельницький і Михайло Остроградський, Олександр Довженко, Іван Айвазовський, Олесь Гончар, Леонід Биков, Леонід Каденюк, Соломія Крушельницька, Сергій Корольов, Лесь Курбас, Микола Леонтович, Василь Вірастюк, Сергій Бубка, Борис Патон, Микола Гоголь, Григорій Сковорода – представники 25 регіонів України. Кадри з фільмів, уривки з музичних творів, фотографії людей, які прославили Україну – з цього усього потрібно було впізнати славетного українця. Це було захопливо і корисно, бо кожен з учасників, окрім підвищення свого інтелекту, відчуває гордість за свою землю, кожен пишався, що він українець! А надихнув старшокласників на таку потрібну справу учитель англійської мови Кравець О.А. Кожна з команд учасниць одержала максимальну оцінку – 12 балів.

Учні 4-х класів та їх учителем англійської мови Журавська Н.Б. провели цікавий брейн – ринг «Ми розмовляємо англійською», на якому продемонстрували знання англійської мови, уміння переказати, співати англійською. Усім було весело, а місця розподілились так:

4-А клас – 20 балів;

4-Б клас – 19 балів;

4-В клас – 16 балів.

Віртуальною подорожжю «Україна моя домівка» розпочався третій день тижня у школі І-ІІІ ступенів № 206 ім. Леся Курбаса. Учні 7-х класів побували екскурсоводами і розповідали про цікаві місця України – про великі міста і маленькі села на карті Батьківщини, про історію їх заснування, про відомих людей, народжених у цих місцях. Подорож пролягла по багатьох містах і містечках, і присутні змогли побувати у Бакоті, Кам’янці-Подільському, Переяславі, Коростені тощо. Семикласники захопили всіх володінням англійською та цікавими розповідями, а надихнула їх на цю подорож учитель англійської мови Пірус Л.В.

08 лютого тиждень іноземних мов розпочався мовним батлом «Я знаю все!» Три команди учасників 5-х класів у різноманітних завданнях з лексики, граматики, скоромовлення доводили свої знання з англійської мови, а опорою кожної команди, звісно стали капітани. Перемога обрала найсильніших:

І місце – 5-Б клас;

ІІ місце – 5-А клас;

ІІІ місце – 5-В клас.

Підготувала і провела батл молодий учитель англійської мови Нікітчук О.М.

У цей же день відбувся брейн-ринг між командами 8-х класів під назвою «Україна у моєму серці», який провела учитель англійської мови Старунська Ю.А.

Розпочався конкурс виконанням Гімну України англійською мовою, який виконали учні 8-А класу. Далі кожна з команд демонструвала 6 цікавих фактів з життя України – її науки, історії, географії, мистецтва тощо, і кожна з команд упоралася із завданням. Фотовікторина перевірила знання учнями видатних людей України: треба було назвати повне ім’я зображеної на фото людини та її особливі заслуги перед народом. У підсумку учні 8-В класу посіли ІІІ місце, команда 8-Б класу здобула ІІ місце, абсолютними переможцями у брейн-ринзі стала команда 8-А класу.

Ще один день предметного тижня подарував свято учням 3-х класів. Разом зі своєю вчителькою Шмідт Н.А. вони взяли участь у англомовному ґерці «Чи ти говориш англійською?» Щоб здобути у ньому перемогу, учням треба було багато працювати: прочитати англійською опис маски, а потім її намалювати за цим описом, поєднати розрізнені запитання з відповідями, спробувати створити свій портрет-опис, пригадати усі елементи зимового одягу, щоб не замерзнути на морозі. А ще діти дізналися, у яких країнах офіційною мовою є українська мова. Найкращими у ґерці стали учні 3-А класу, ІІ місце посіли учні 3-Г класу, ІІІ місце – 3-Б клас, а ІV місце – 3-В клас.

Завершенням Тижня іноземних мов стала фотопрезентація «Роде мій рясний, роде мій прекрасний»: це фотогалерея портретів членів родини та розповідь про свою сім’ю, яку підготували учні 6-х класів. Особливу увагу діти звертали на тих, хто уславив себе участю в історичних подіях минулого і сучасного, у трудових і ратних перемогах. Підготувала такий виховний захід англійською мовою учитель Нікітчук О.М., а шестикласники здійснили цей творчий проект.

Так завершився тиждень іноземної мови у школі, проте ще багато цікавого залишилося на наступний рік.

 

Джерело: школа № 206.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux