Головна  →  Новини  →  26 січня 2018

У подарунок до річниці школи – оновлені спортивні зали (фото)

У подарунок до річниці школи – оновлені спортивні зали (фото)

Сьогодні, 26 січня 2018 року, знаковий день у житті закладу загальної середньої освіти № 281. До 29-ої річниці заснування закладу районна влада зробила учням і педагогічному колективу подарунок – відремонтований, сучасний спортивний комплекс. За сприяння голови Святошинської РДА Володимира Каретка було проведено капітальний ремонт 2-х спортивних залів, а саме: замінено підлогу, виконано ремонт стелі та покрівлі, оновлено систему опалення (замінено батареї), здійснено заміну дверей – та оснащено зали сучасним спортивним обладнанням та інвентарем. Такі роботи (за якістю і масштабом) були проведені вперше з часу введення в експлуатацію закладу.

На урочистості з нагоди відкриття оновленого спортивного комплексу завітало чимало гостей усіх рівнів: голова Святошинської РДА Володимир Каретко, за чиєї підтримки було здійснено мрію багатьох учнів та їх батьків, а також педагогів школи про сучасний, комфортний спортивний зал, заступник голови Наталія Гусєва, радник міністра  молоді та спорту України, віце-президент клубу спортивного карате «Сен Бін» Володимир Бульба, депутат Київради Володимир Лєвін, помічник народного депутата України Олександра Третьякова Наталія Запека, начальник управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА Юрій Дубовецький й інші почесні гості.

Після перерізання стрічки та урочистого внесення до залу прапора школи учнем 11-го класу - майстром спорту України, чемпіоном України з пауерліфтінгу Нужним Андрієм звучить гімн України. У залі вишикувалися учні школи – призери численних змагань різного рівня: від міжнародного, всеукраїнського до міського. Ці діти - справжня гордість школи, серед них є діти с особливими освітніми потребами.

До них і до всіх присутніх з вітальними словами звернувся голова Святошинської РДА Володимир Каретко. Він привітав педагогічний колектив з новим надбанням, зазначив, що заклад має чим пишатися – своїми учнями, а тепер створено всі умови, щоб спортивна зірка школи засяяла ще яскравіше. Володимир Каретко відзначив педагогічно-виховний колектив школи, а для присутніх дітей у зал внесли величезний святкових торт.

Господарі свята підготували до цього довгоочікуваного дня яскравий сценарій. Тут і флешмоб учнів середньої школи, і хореографічно-акробатичний дарунок від ансамблю танцю і вокалу «Ідеал Family dance», і музичний дарунок-вітання від гурту «Співаночка, а також показовий виступ спортсменів клубу карате «Сен Бін».

Зі словами подяки звернулася до почесних гостей свята директор закладу № 281 Цимбал Людмила Яківна: «Діти — найдорожчий скарб нації, її надія, гордість і запорука процвітання. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх — святий обов’язок сім’ї, школи, громадськості і влади передусім. Шановні гості, педагогічний, батьківський і учнівський колективи нашої школи висловлюють слова найщирішої подяки за ваш особистий внесок у благородну справу з організації і проведення ремонтних робіт з оновлення спортивного комплексу школи». Після цього директор вручила почесні грамоти, грамоти й подяки організаторам і виконавцям робіт.

На завершення свята голові району Володимирові Каретку було запропоновано відкрити унікальний шаховий турнір. В одному із залів на гостей чекала приємна несподіванка - прямо на підлозі було розміщено величезну шахову дошку, по обидва боки якої вишикувалися метрові чорно-білі шахові фігури. Такий унікальний подарунок було зроблено закладу РУОМС саме до цього дня.

По завершенні урочистої церемонії з нагоди відкриття оновленого спортивного комплексу ЗЗСО № 281 м. Києва гості мали змогу детальніше ознайомитися з проведеними роботами.

Довідково:

З 2011 року в ЗЗСО № 281 відкрито інклюзивні та спеціальні класи. На сьогодні в школі навчається 300 дітей з особливими освітніми потребами, а також ще 1140 учнів.

281-а школа вирізняється особливою атмосферою взаємоповаги, турботи і любові, та безмежно пишається спортивними здобутками своїх вихованців.

У ЗЗСО № 281 – 453 учні, які професійно займаються спортом.

З них:

- 18 учнів з особливими освітніми потребами;

- 11 учнів - призери міжнародного рівня;

- 18 учнів – призери всеукраїнського рівня;

- 10 учнів – переможці чемпіонатів  Києва, із них 2 учні - з особливими освітніми потребами.

Перейти до спискуВерсiя для друку