Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

200-тисячного відвідувача приймали в Центрі соціальних служб Святошинського району (фото)

Опубліковано 18 січня 2018 року о 13:44
фото

Центр соціальних служб вітав сьогодні 200-тисячного відвідувача з моменту відкриття 27 червня 2017 року. Ним стала Шевчук Надія Юхимівна, яка навідалась до Центу для отримання повідомлення про призначення субсидії.

Як зазначила заступник голови Святошинської РДА Наталя Гусєва під час вітання: «Статистика відвідування, яку вдалось впровадити під час проектування центру, фіксує щомісяця понад 30 тис відвідувачів. Таким чином, лише за 7 місяців роботи до центру звернулось 200 тис. мешканців. При цьому, час на очікування в черзі та обслуговування клієнтів скоротився».

Основним завданням створення Центру соціальних служб (ЦСС) було впровадження сучасних світових стандартів обслуговування клієнтів у соціальній галузі. Відтепер в одному місці можна отримати близько 100 соціальних послуг.

Нагадаємо, ЦСС був створений за ініціативою Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації у 2017 році відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.08.2016 №578-р «Про реалізацію на території м. Дніпра, Києва, Львова, Одеси та Харкова пілотних проектів щодо створення центрів надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс».

Час показав, що досягти показників якісного надання послуг, прийнятих у світовій практиці, вдалось. Так, середній час очікування відвідувачем Центру в черзі складає 10 - 12 хвилин, середній час обслуговування одного клієнта – 10 - 15 хвилин. І головне – основний базовий пакет соціальних послуг можна отримати в одному місті (раніше всі соціальні служби знаходились не тільки в різних приміщеннях, а й у різних мікрорайонах столиці

До відома:

ЦСС працює у форматі «open space», у ньому надається близько 100 соціальних послуг та здійснюються прийом, консультування, інформування та обслуговування заявників. Прийом громадян проводять 63 працівники від управління праці та соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду України, центру зайнятості, територіального центру соціального обслуговування, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Обробка документів у ЦСС проводиться в бек-офісі, що розташований на 2 поверсі.

Технічне оснащення центу відповідає світовім стандартам. Запроваджено унікальну систему з управління інформацією та її обробки, яка є повністю автоматизованою, інформація передається захищеними каналами зв’язку. Функціонує електронна черга. 

Центр збудований з урахуванням потреб маломобільних верств населення та людей з інвалідністю. Персонал має кваліфікацію для прийому громадян з вадами слуху і володіє мовою жестів. Підготовлено інформаційні матеріали шрифтом Брайля, що є доступними для відвідувачів. Встановлено систему візуальних знаків та звукового оповіщення електронної черги. Також створено умови для відвідувачів з дітьми – функціонує дитяча кімната. У центрі є в наявності спеціальний транспорт для перевезення осіб з інвалідністю – соціальне таксі. Працює відділення банку, ведеться відеоспостереження та працює охорона.

Базовий пакет послуг соціального характеру за різними напрямами складається з: оформлення субсидій, пільг, соціальних виплат, пенсій, забезпечення засобами реабілітації, гігієни, санаторно–курортним лікуванням, завдань, пов’язаних із соціальним захистом населення від безробіття,  наданням соціальних послуг з професійної орієнтації та професійного навчання,  надання інформаційних послуг щодо соціальних послуг пенсіонерам, особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми, особам з числа дітей-сиріт, молоді тощо. Населення Святошинського району складає 340 тис. осіб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux